Мед от борови иглички за силна имунна система Борът е

...
Мед от борови иглички за силна имунна система Борът е
Коментари Харесай

Мед от борови иглички – отлична превенция срещу настинки и грип

Мед от борови иглички за мощна имунна система

Борът е иглолистно дърво, публикувано в цяла Европа, заради което боровите му иглички са в действителност елементарно налични за всички и са извънредно лечебни, тъй като съдържат изненадващо огромни количества витамин С спрямо други типове дървета.

Витамин С е от решаващо значение за имунната система на индивида, тъй като подтиква производството на бели кръвни кафези, които се борят с възпалителните положения в организма и е един от най-важните съставни елементи на колагена, който е нужен за основаването на нови и регенерацията на повредените кафези. Освен витамин С, боровите иглички са богати на витамин А и каротиноиди, заради което могат да оказват помощ за лекуване и облекчение на някои медицински проблеми. Поради огромното количество витамин С продуктите от борови иглички могат да се употребяват като предварителна защита против настинки и грип през зимните месеци.

Боровите иглички съдържат дейни съставки, които подтикват отхрачването и отделянето на тайни от дихателните пътища, като по този метод предизвикват лекуването на възпалено гърло и бронхит, а също по този начин могат да оказват помощ за облекчение на признаците на астма. Те се характеризират с високи концентрации на витамин А и каротеноиди, които имат удобен резултат върху здравето на очите, предотвратявайки появяването на катаракта и макулна недъгавост, които са най-честите проблеми със зрението в преклонна възраст. Витамин А е значим и за поддържането на здравето на кожата, защото антиоксидантните му свойства унищожават нездравословните свободни радикали и форсират регенерацията на кожните кафези, заради което продуктите от борови иглички могат да ускорят зарастването на белези от акне и да забавят образуването на бръчки.

Въпреки че, сухите борови иглички могат да се употребяват за подготвяне на чай, по-малко знае се по какъв начин могат да се употребяват при приготвянето на “мед ” или сироп, които могат да се употребяват всекидневно.

Рецепта за мед от борови иглички
Приготвянето на “мед ” от борови иглички не изисква доста време и съставки, само че би трябвало да отлежава 40 дни на слънце преди приложимост, което би трябвало да се има поради, когато планирате да започнете да го употребявате.

Съставки:
1 кг борови, елови или смърчови иглички
1 кг захар или мед
1 лимон

Приготвяне:
Съберете колкото е допустимо повече млади издънки от иглички, за предпочитане от горски региони, където въздухът не е нечист. Измийте ги добре и оставете да изсъхнат. Нанесете тъничък пласт захар или мед на дъното на изсъхнал буркан. Нанесете пълен пласт иглички върху захарта или меда.

Редувайте пластовете, до момента в който напълните буркана до върха. Можете също по този начин да добавите няколко резена лимон, в случай че желаете цитрусов мирис. Затворете буркана компактно и го оставете на слънчево място. През това време игличките ще освободят смолата, от която се образува сиропът или медът.

След 40 дни (5-6 седмици) прецедете сиропа и изсипете в по-малки буркани. Съхранявайте в хладилника. Можете да употребявате меда всеки ден, като през зимните месеци се предлага да приемате две до три лъжици мед като предварителна защита на дихателните възпаления.

Вижте още: Маски с мед за красива, здрава и блестяща кожа

Забележка: Не го използвайте като добавка към чайове, защото горещата вода ще убие множеството от дейните здравословни съставки. Медът може да се употребява и от деца по-големи от една година. Бременните дами не трябва да го употребяват.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР