Мечтайте...От опит знаем, че вкусните мечти бързо, бързо се сбъдватНеобходими

...
Мечтайте...От опит знаем, че вкусните мечти бързо, бързо се сбъдватНеобходими
Коментари Харесай

Торта Бяла мечта

Мечтайте...От опит знаем, че вкусните фантазии бързо, бързо се сбъдват

Необходими Продукти

За блата


● яйца - 8 бр.
● захар - 2.5 ч.ч.
● брашно - 2.5 ч.ч.
● бакпулвер - 1 бр.
● ванилия - 4 бр.

за сиропа


● захар - 1/2 ч.ч.
● вода - 2.5 ч.ч.

За крема


● крем - 1 бр. Оле на д - р Йоткер
● прясно мляко - 300 мл
● захар - 4 с.л.
● сметана - 500 мл
● течен шоколад - 200 г бял

за украсата


● бял шоколад - 100 г
● сметана - 80 мл
● прясно мляко - 3 с.л.
● шоколад - 150 г млечен за дантелата в профил

Начин на подготвяне

Разбъркваме яйцата и захарта до гъст крем. Добавяме брашното с бакпулвера и бъркаме на ръка. Изпичам блат, който откакто изстине нарязвам на 3 равни елементи. От захарта и водата върша карамелен сироп. Карамелизирам захарта и последователно прибавям вода, оставям на котлона да ври до разтваряне на карамела.

Правя крем Оле на доктор Йоткер с млякото и захарта, като последвам напътствията на опаковката. Разбивам сметаната, пудра захар на усет. Смесваме крема, половината сметана и белия течен шоколад, разбъркваме до равен крем.

Сглобяваме тортата - блат, сиропираме го с четка с карамеления сироп, намазваме с крем. Следва още веднъж блат, сироп, крем, след това отново блат, сироп, крем. Замразявам за 1 час във фризера. С останалата сметана измазвам тортата извън.

Загрявам 80 мл сметана, смесена с прясното мляко, и изливам в купичка, където съм нарязала на ситно бял шоколад. Разбърквам и обливам от горната страна тортата, разпространявам на всички места. С разтопен млечен кафяв шоколад върша кръгове и благодарение на дървено шишче върша шарките - от средата на открито и извън към средата.

Разтопявам на водна баня млечния кафяв шоколад и откакто малко поизстине, върху лента от хартия за печене върша дантелата. Внимателно поставям към тортата и заледявам за 15 минути (лентата би трябвало да е малко по-широка от височината на тортата).

За свършек на тортата върша сметанови розички и точици шоколад от горната страна. Задължително би трябвало да престои 24 часа, с цел да се смесят всички усети! Да ви е сладко!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР