Мечтата за летящ автомобил се приближава с една стъпка до

...
Мечтата за летящ автомобил се приближава с една стъпка до
Коментари Харесай

Тестовете на летящ автомобил в Бразилия завършиха успешно

Мечтата за летящ автомобил се доближава с една стъпка до действителността след сполучливи тествания на първообраз в аеродинамичен тунел в Бразилия, съобщва Българска телеграфна агенция.

Футуристичното транспортно средство е разработвано от бразилската стартъп компания „ Ийв холдинг “ (Eve Holding), която е производител на електрически самолети.

„ Ийв “, следена от производителя на самолети „ Ембраер “, разгласи, че чака да стартира комерсиална употреба на своя изцяло електрически модел през 2026 година

Концепцията, наречена „ Електрически аероплан за отвесно политане и кацане (eVTOL), закупи известност и като „ летящото такси “.

Приключилите проби в аеродинамичен тунел се смятат за основни за узаконяване от регулаторните органи, както и за бъдещото произвеждане и продажби на купувачи по целия свят.

„ Информацията, която получихме по време на тази фаза ни оказа помощ да доусъвършенстваме техническите решения на концепцията, преди да се ангажираме с индустриалния развой “, сподели Луис Валентини, софтуерен шеф на компанията.

Компанията чака да завърши избора на главните снабдители на съоръжение през първата половина на тази година и да стартира построяването на първия си пълномащабен първообраз през втората половина. Допълнителни проби са планувани за 2024 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР