Мечтата ми беше да уча в България – това споделиха

...
Мечтата ми беше да уча в България – това споделиха
Коментари Харесай

Илияна Йотова към студентите в ЮЗУ: Пожелавам ви кариера с българските дипломи

Мечтата ми беше да изучавам в България – това споделиха задгранични студенти от български генезис на среща с вицепрезидента Илияна Йотова в Югозападния университет „ Неофит Рилски “. Вицепрезидентът провежда Студентска лаборатория „ Перспективи за развиване с българска тапия “ със студенти, които учат в България по Постановление на Министерски съвет №103 и Постановление на Министерски съвет №228.
 
Илияна Йотова разговоря с младежите за избора им да получат висше обучение в нашата страна, за опциите за реализация и за компликациите пред тях. На срещата участваха представители на Министерство на образованието и науката, на Дирекция „ Миграция “ към Министерство на вътрешните работи, както и на Комисията по българско поданство към президентската институция.
 
Около 2000 студенти от български генезис се образоват в българските висши образователни заведения по Постановление на Министерски съвет №103 и Постановление на Министерски съвет №228. „ Ние сме българи и желаеме да градим бъдещето си в България “, означиха присъстващите студенти. Почти всички свързват своята професионална реализация с България.
 
Вицепрезидентът Илияна Йотова показа желанията си в диалозите с задгранични студенти от български генезис да завършат с една огромна среща с представители на работодателските организации, на синдикатите, на университетските управления и на студентските препоръки. „ Трябва да дадем отговор на въпроса дали е допустима кариера с българска тапия в България “, означи Илияна Йотова. Вицепрезидентът посочи, че е нужна цялостна национална политика за обезпечаване на качествени работни места и за задграничните студенти с български генезис.
 
Вицепрезидентът уточни острия недостиг на работна ръка в България и сложи въпроса до каква степен нашата страна е способна да одобри фрагментите, които търси и желае извън. „ България би трябвало да построи нужната обществена и икономическа инфраструктура, с цел да може да поеме тези служащи “, акцентира Илияна Йотова. При вноса на работна ръка вицепрезидентът уточни заплахата от обществен дъмпинг.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР