Мебелният гигант Ikea започна да намалява цените след година с

...
Мебелният гигант Ikea започна да намалява цените след година с
Коментари Харесай

Чудо: Ikea намалява цените на продуктите си

Мебелният колос Ikea стартира да понижава цените след година с растяща инфлация и слаби потребителски настройки на множеството от пазарите.

Компанията понижава цените на редица артикули, в това число 20% понижение на известната библиотека за книги Billy, добави той. Според мебелният търговец на всеки пет секунди някъде по света се продава една библиотека Billy. Той е пуснат за продажба през 1979 година

" Мисля, че 2023 година ще е годината, в която променяме цените и започване да ги намаляваме още веднъж ". Това съобщи в изявление основният изпълнителен шеф Йон Абрахамсон Ринг от Inter Ikea Group, международният франчайзодател на марката, представен от Bloomberg.

Продажбите на дребно на Ikea доближиха нов връх от 47,6 милиарда евро за фискалната 2023 година,

което съставлява нарастване от 7,3%, с помощта на покачванията на цените от миналата година и първата половина. Това оказа помощ на на компанията да компенсира " продължаващото предизвикването на по-ниските количества продажби ", декларира Ринг.

По думите му продължаващата рецесия на разноските за живот продължава да въздейства върху търсенето при търговците на дребно по целия свят.

Мебелната компания увеличи цените за франчайзополучателите при започване на годината, поради внезапно възходящите разноски във веригата за доставки. От май до момента обаче този напън понижава и " цените на суровините и транспортните разноски вървят в вярната посока ", счита той. След световния дефицит през предходните години и наличните артикули в магазините на Ikea са повече от преди.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР