McLaren представи хибридния суперавтомобил Artura, който е наследник на 570S.

...
McLaren представи хибридния суперавтомобил Artura, който е наследник на 570S.
Коментари Харесай

McLaren показа нов хибриден суперавтомобил

McLaren показа хибридния суперавтомобил Artura, който е правоприемник на 570S. Това е напълно нов план на английската марка, създаден от нулата.

Автомобилът е издигнат на нова платформа, наречена MCLA (McLaren Carbon Lightweight Architecture) с монокок, направен от композитни материали и алуминиеви елементи. Благодарение на потреблението на свръхлеки материали, тежестта на купето, в което е инсталиран спомагателен електродвигател и акумулаторна батерия, е единствено 1496 кг.

McLaren Artura е оборудван с нов трилитров V6 мотор с мощ 585 конски сили с две турбини, с алуминиев блок и бутала. Двигателят с вътрешно горене работи взаимно с електрически мотор с мощ 95 конски сили, задвижван от набор от 7,4 киловатчас литиево-йонни акумулатори. Общо елементите създават 680 к.с. и 804 Нм въртящ миг.

Трансмисията е " робот " с два съединителя и осем предавки напред. Задната кутия за кутията няма - колата се движи в противоположна посока заради сцеплението на електрически мотор.

Новият модел дава обещание опция за ускоряване от 0 до 100 км/ч за 3 секунди, от 0 до 200 км/ч за 8.3 секунди, а лимитираната скорост от 300 км/ч се доближава за 21.5 секунди. Само на електрическа двигателна сила, суперавтомобилът може да измине до 30 км с оптималната скорост от 130 км в час.

Новата архитектура на MCLA даде опция на McLaren да включи за първи път съвременни системи за електронна помощ на транспортно средство. И по този начин, за Artura са обезпечени адаптивен круиз надзор, система за предизвестие при овакантяване на лентата и функционалност за различаване на пътни знаци. Мултимедийната система изтегля актуализации отдалечено - от облачното вместилище.

В Съединени американски щати цените на суперхибрида McLaren Artura стартират от 225 000 $. Доставките на коли ще стартират през третото тримесечие на тази година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР