МБАЛ Хигия АД - първата частна болница в България -

...
МБАЛ Хигия АД - първата частна болница в България -
Коментари Харесай

Първата частна болница в България излиза на борсата

МБАЛ " Хигия " АД - първата частна болница в България - излиза на Българската фондова борса (БФБ). Вчера Комисията за финансов контрол (КФН) изиска спомагателни документи преди потвърждаването на проспекта за първично обществено предложение.

" Хигия " ще предложи 1,3 милиона нови акции, с които ще усили капитала си от 2 на 3,3 милиона лв.. Минималната емисионна стойност ще бъде 5 лв., или 6,5 милиона пресен капитал от вложителите.

Средствата ще бъдат употребявани за отваряне на нови отделения и клиники в лечебното заведение и закупуване на високотехнологична здравна инсталация, излиза наяве от решения на изключително съвещание на акционерите.

Публичното предложение ще се смята за сполучливо, в случай че бъдат записани най-малко 10 000 нови акции. Настоящите акционери няма да записват акции от нарастването на капитала, гласи още решението. За капиталов медиатор е определен " Капман " АД.

МБАЛ " Хигия " АД, която се намира в град Пазарджик, е учредена през далечната 1991 година и е първата частна болница в България. През 2005 година сдружението направи опит да излезе на борсата, само че не посредством IPO, а посредством вторично предложение, само че не получи " зелена светлина " от КФН.

Изпълнителен шеф и мажоритарен притежател с 85,7 % е проф. доктор Стайко Спиридонов.

Финансовите резултати за 2017 година сочат, че приходите доближават 6,2 милиона, само че облагата е едвам 22 000 лв.. Компанията има задължения от 8,2 милиона лв..

 Производителят Sin Cars желае да набере 20 милиона лв. от фондовия пазар
Производителят на първата българска суперкола желае да набере 20 милиона лв. от фондовия пазар

Капиталът ще бъде ориентиран в нова линия за дребни изцяло електрически коли
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР