Мазило за шип в петата – да си купим или

...
Мазило за шип в петата – да си купим или
Коментари Харесай

Мазило за шип в петата – да си купим или да си направим сами

Мазило за шип в петата – да си купим или да си създадем сами? Усещате ли първите си стъпки заран като пареща болежка в петата? Може би казусът е обвързван с шип в петата. Нека поговорим за това по какъв начин се лекува този проблем и какви ефикасни мехлеми за шипове в петата съществуват.

Най-често шип в петата се появява при хора на междинна и преклонна възраст. Понякога обаче този проблем може да се появи и при младежи. Обикновено шипът в петата се демонстрира като пареща болежка в петата заран и изчезва в границите на 15-20 минути.

С повишаването на костта болката става все по-интензивна. Тя припомня на индивида, че е належащо да се съветва с травматолог или ортопед. Факт е, че непрекъснатите микротравми на близките тъкани могат да причинят съществени затруднения, даже увреждане.

Като първа помощ Вашият доктор може да предложи лековит мас, който бързо ще понижи болката, подуването и възпалението. Има и козметика, която ще помогне за навлажняване и омекотяване на кожата, което също е значимо при шипове в петата, само че те няма да могат да облекчат болката и дискомфорта. Да забележим 3 от най-хубавите смазки срещу шип в петата, които се продават в аптеките:

Диклофлекс гел 1% – мазило за шип в петата

Това лекарство се предлага под формата на еднороден гел и принадлежи към групата на нестероидните противовъзпалителни средства за локално приложение. Гелът съдържа диклофенак, който има изразен противовъзпалителен и аналгетичен резултат.

Освен за шипове в петата Диклофлекс се предписва при ревматични болести на меките тъкани; дегенеративни ставни болести (артроза на огромните и дребни стави) на крайниците и в региона на гръбначния стълб; спортни и битови контузии (навяхвания, травми, разтягания).

Дозировка: за възрастни и деца над 12 години – ползва се 3-4 пъти на ден чрез леко втриване върху засегнатия сектор. Обикновено са задоволителни 2-4 грама гел (приблизителна окръжност 2,0-2,5 см в диаметър).
За деца под 12 години не се предлага!

Диклофенак 5% гел

Друг гел от групата на локалните нестероидни противовъзпалителни средства с  болкоуспокояващо деяние. Едноименната дейна съставна част в състава в централизация от 5% визира огнището на инфектиране, намалявайки болката, подуването и възпалението.

Диклофенак гел се употребява за симптоматично лекуване на навяхвания, натъртвания, ревматични болести на меките тъкани, болки в мускулите и ставите, в това число шипове впетата.

Подходящ за възрастни и деца над 12 години.

Индометацин 10% маз – мазило за шип в петата

Индометацин маз съдържа интензивно вещество индометацин. То принадлежи към група медикаменти, наречени антиревматични или нестероидни противовъзпалителни. Индометацин облекчава признаците на инфектиране – болката и отока.

Лекарството е предопределено за локално симптоматично лекуване на болежка и оток при възпалителни и дегенеративни болести и контузии на опорно-двигателния уред. Също по този начин се употребява при тендинити, синовити, тендовагинит, възпаления на фасциите и ставните връзки, бурсит; някои форми на артрит на ръцете, краката или гръбначния дирек.

Не използвайте индометацин маз, в случай че сте алергични към дейното вещество или към някоя от останалите съставки на продукта. Или в случай че сте свръхчувствителни към аспирин или други нестероидни противовъзпалителни средства с клинична демонстрация на астматичен припадък, уртикария или алергичен ринит.

Народни средства за лекуване на шип в петата

Според статистиката всеки пети човек страда от инфектиране на калценалната фасция, вследствие на което на петите стартира да пораства костен шип, причинявайки мощна болежка и дискомфорт. Шиповете в петата обаче могат да бъдат излекувани освен с медикаменти и интервенция.

Някои национални средства за лекуване на шипове в петата, основани на потреблението на елементарни и евтини съставки, дават отлични резултати. Събрахме най-ефективните предписания, благодарение на които бързо ще се отървете от неприятният шип в петата.

Загряването е най-хубавото лекарство срещу шип в петата! Загряването дейно облекчава болката и омекотява костта. Курсът се състои от двадесет процедури, които би трябвало да се правят всекидневно. Най-популярните предписания са:

1. Лечение с цвик (суроватка)

Загрейте продукта съвсем до шупване и разредете с вода до температура, която можете да понесете. Потопете краката си в разтвора, до момента в който се охлади. Млечните киселини, съдържащи се в суроватката, интензивно засягат рецепторите за болежка, потискайки ги, а също по този начин способстват за омекотяването на костния напредък.

2. Нагряване със алкохол – мазило за шип в петата

Необходимо е да се приема алкохол, водка или ракия да вземем за пример, и да се разрежда с вода, до момента в който се получи течност от 20-30 градуса. Загрейте разтвора до +80 С. Не позволявайте шупване, тъй като алкохолът ще се изпари! След това би трябвало да потопите петите в течността за 10 минути. Горещият алкохол се изпарява и усъвършенства метаболитните процеси в тъканите на крайници, а също по този начин има отличен аналгетичен резултат. Не е належащо да изсушавате краката си след баня.

3. Нагряване с глина

Вземете аптечна глина и изсипете вряла вода, до момента в който се получи гъста каша. Нанесете тази примес върху кожата на петите и покрийте с памук или ленена забрадка. След 30 минути измийте втвърдената глина с вод. Глината е натурален антисептик и антиоксидант, отстранява солите и потиска растежа на шиповете.

4. Затопляне на пясъка – мазило за шип в петата

Пясъкът е доста топлоинтензивен и затопля освен мускулите, само че и ставите. Вземете морски (речен) тънък пясък и го загрейте във фурната върху лист за печене. Застанете с боси крайници върху горещия пясък и стойте, до момента в който се охлади. Този способ отстрани мазолите и възвръща нервните рецептори, затормозени от възпалението.

5. Затопляне с пикантен пипер

Най-лесният метод: би трябвало да вземете примес от всевъзможни люти чушки и да ги поставите в чорапите си. Обуйте още един чифт вълнени или дебели памучни чорапи. Ходете по този начин няколко часа. След като свалите чорапите, измийте краката си и намажете с омекотяващ мас.

Внимание! Процедурите за стопляне са противопоказани при съществуване на рани по краката, разширени вени , както и в стадия на обостряне на гинекологични, инфекциозни и сърдечно-съдови болести.

Цялостно лекуване на петите (плантарен фасциит) вкъщи

Най-ефективният нехирургичен способ за лекуване на плантарен фасциит през днешния ден е разтягането на петата благодарение на специфични устройства и извършения в композиция с цялостно облекчение на краката. Такъв интегриран метод дава отлични резултати и оказва помощ за унищожаване на болката, облекчение на възпалението на петата.

Когато плантарната фасция се разтегне, микротравмите се лекуват и функционалностите на връзките на стъпалото се възвръщат. Солните отлагания към този момент не се събират към повредената фасция, с цел да образуват шип в петата. Растежът стопира да пораства и в последна сметка изчезва изцяло. Редовното разпъване на фасцията на стъпалото способства за цялостното елиминиране на шиповете, отстранява болката и усъвършенства качеството на живот.

Помагат ли националните способи при шип в петата?

Ефективното лекуване на шипове в петата с национални средства е допустимо единствено когато се комбинира с лекарствена терапия и физиотерапия. Правилното разтоварване на петата е от огромно значение, изключително за хора, страдащи от плоски стъпала и наднормено тегло. Дори и най-ефективното лекуване няма да помогне, в случай че тъканите на петата са непрекъснато развалени при вървене.

За да предотвратите това, носете ортопедични стелки или специални подложки за петите, когато имате шипове. Само с композиция от всички способи, лекуването на петата с медикаменти и национални средства съвършено се допълват взаимно, можете да бъдете излекувани от заболяването вечно.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР