Майсторски клас за всички почитатели на Френската кухня - лесно

...
Майсторски клас за всички почитатели на Френската кухня - лесно
Коментари Харесай

Лесно патешко магре на тиган

Майсторски клас за всички фенове на Френската кухня - елементарно патешко магре на тиган

Необходими Продукти

● патешко магре - 1 бр. огромно (Гърди с кожа)
● сол - на усет
● сладко - боровинки, портокали /по избор/

Начин на подготвяне

Патешкото месо почистете от вероятни жилички и непотребни мазнини по повърхността. Оставете на стайна температура 1 час, след което попийте влагата и в случай че има отделена кръв - с кухненска хартия. За тази рецепта няма да вършим ромбоидни прорези по кожата, а ще използваме друга технология.

Загрейте тиган с дебело дъно на сдържан огън, съвсем слаб и поставете магрето с кожата надолу, като авансово я посолите леко. Печете по този начин 10 минути, зависейки от дебелината на подкожната лой. Трябва лека бавно тя да се стопи и остане тънка. Изгребвайте непотребната отделена лой в тигана и си я запазете за готвене на друго ядене, защото е необикновено вкусна.

След като мазният пласт изтънее увеличете огъня съвсем до най-много, отстранете и останалата отделена патешка мехлем и щом кожичката се запече добре и стане на тип хрупкава, обърнете от другата страна.

За розова сърцевина на месото печете 2 минути, за приблизително изпечено - 3-4 минути, а за добре препеченко -5 минути.

Извадете и завийте магрето с алуминиево фолио за 7-8 минути, след което нарежете на филийки и в случай че желаете, запечатайте всяко едно късче за секунди от всяка страна на мощен огън.

На дъното на паница сложете тъничък слой сладко по желание, от горната страна подредете филийките патешко магре и посолете.

Добър вкус!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР