Майнц и Айнтрахт завършиха наравно 1:1 в двубой от 15-ия

...
Майнц и Айнтрахт завършиха наравно 1:1 в двубой от 15-ия
Коментари Харесай

Айнтрахт раздели точките с Майнц

Майнц и Айнтрахт приключиха наедно 1:1 в дуел от 15-ия кръг на Бундеслигата. Двата отбора си размениха по едно попадение в двете полувремена - домакините поведоха посредством Йонатан Буркарт (40’), само че Рандал Коло Муани (67’) възвърне паритета.

Футболистите на Бо Свенсон започнаха много интензивно дуела и в границите на първите десетина минути пропиляха две положителни положения за попадение от страна на Леандро Мартинс и Доминик Кьор. В 24-ата минута Кевин Трап още веднъж трябваше да се намесва уверено, с цел да блокира се оправя с удар на Кьор.

В 32-ата минута Айнтрахт съумя да означи попадение посредством Ерик Ебимбе, само че то бе анулирано заради засада.

Домакините поведоха пет минути преди края на полувремето, когато топка от корнер на няколко пъти не бе изчистена по-далеч от защитата на Айнтрахт и в последна сметка Карим Онисиво съумя да я насочи към Джонатан Брукхарт, койот от близко откри резултата за 1:0.

Минутка след попадението съдията Роберт Шрьодер уточни бялата точка в интерес на Айнтрахт за нарушаване на Александър Хак против откъсващия се Рандал Шоло Муани, само че след обзор с ВАР тя бе анулирана.

Играчите на Майнц излязоха стимулирани и в границите на първите десетина минути пропуснаха още няколко преференциални положения. В 67-ата минута обаче Рандал Шоло Муани бе изведен превъзходно, той съумя да се оправи с отличната си техника с защитник на домакините, след което и с вратаря на отбора, с цел да изравни за 1:1. Само минутка по-късно Марио Гьотце бе на косъм от това да направи цялостен поврат за Айнтрахт с превъзходно попадение, пробвайки да трансферира Робин Центнер от съществено разстояние, само че той се намеси в последния миг и мазета.

С тази точка Айнтрахт събра 27 точки и заема третото място в класирането, а Майнц е десети с 19 точки.  Това бе финален дуел за двата отбора преди паузата за Световното състезание в Катар. Двубоите в Бундеслигата ще бъдат възобновени през януари.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР