Майките на деца с увреждания от Системата ни убива се

...
Майките на деца с увреждания от Системата ни убива се
Коментари Харесай

Майки на деца с увреждания щурмуват парламента НА ЖИВО

Майките на деца с увреждания от " Системата ни убива " се пробват да влязат в постройката на Народното събрание, до момента в който депутатите в днешния си дневен ред гласоподават новия бюджет по Държавно публично обезпечаване.

Майките са недоволни от помощите за персоналните асистенти и желаят да бъдат изменени сумите в новия бюджет. Те са с дете с увреждание и желаят незабавни промени в бюджета.

Първи при тях излязоха депутатите от " ИТН " Виктория Василева, Тошко Йорданов и Станислав Балабанов, съобщи 24 часа. След къс опит за диалог, в който тримата бяха остро нападнати, те се влязоха назад в Народното събрание.

Балабанов изясни, че като ръководител на Комисия за директното присъединяване на жителите и взаимоотношението с гражданското общество се срещнал с майките на деца с увреждания и уточни, че огромният им проблем е Закона за персоналната помощ. Заедно с депутати от Има Такъв Народ той внесъл законопроект с техните претенции.

" Още на идващия ден откакто чух какво желаят те, дружно с Виктория Василева, Тошко Йорданов и други депутати внесохме законопроекта. Ние изпълнихме тяхното предпочитание. Ние като групировка с 25 индивида свършихме всичко. Този бюджет, закона за персоналната помощ е част от съдружното съглашение. Ще има и актуализация на бюджета. Със сигурност следва актуализация на този бюджет. Знаете каква изтрбушена страна ни дадоха. Надявам се на мира. Излязохме без да се крием да беседваме с тях. Те са доста прочувствени. "

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР