Майки се връщат предсрочно на работа срещу бонусВсеки месец средно

...
Майки се връщат предсрочно на работа срещу бонусВсеки месец средно
Коментари Харесай

Четете в Марица: Сух режим в неделя заради вота

Майки се връщат предварително на работа против бонус

Всеки месец приблизително по 18 пловдивски майки се връщат предварително на работното си място против
бонус от страната, излиза наяве от данните на Националния застрахователен институт. Това подрежда Пловдив измежду първенците по дами, които са избрали да сменят памперсите с офиса. Освен града под тепетата в челната тройка са София и Варна.

67 на 100 от пловдивските дамите са се върнали в компанията 135 дни откакто са излезли по майчинство, като за това към заплатата си са получили
бонус в размер на 50% от възнаграждението си.

Сух режим в неделя поради вота

Сух режим се вкарва по традиция през целия избирателен ден в неделя, с цел да се сведат до най-малко неприятните произшествия. Забраната за продажбата и сервирането на алкохол в комерсиалните обекти и заведенията е разпоредена от градоначалника Иван Тотев. Табуто ще е в действие от 6 часа сутринта до 20 часа вечерта, предизвестиха през вчерашния ден от Община Пловдив. Употребата на спиртни питиета на публични места, в това число и на бира в градските паркове, също предстои на наказания съгласно локалната разпоредба.

Образование

ПУ си избра ректор с 84% от гласовете

С 84% от гласовете на делегатите на Общото заседание проф. Румен Младенов бе определен за ректор на ПУ „ Паисий Хилендарски ”. От 297 дали вота си 250 поддържаха единствената кандидатура на изборите във вуза, 22 гласоподаваха срещу, а 25 - с бели бюлетини. „ Работим за една идея и продължаваме! ”, си споделиха при първото здрависване някогашният ректор проф. Запрян Козлуджов и проф. Румен Младенов, който поема щафетата.

Интервю на броя

Менда Стоянова:

С влизането в еврозоната печелим доверие и по-високи приходи

Единна минимална заплата в Европейски Съюз е невъзможна към този момент

Всеки разумен българин, в това число и от редиците на Българска социалистическа партия, която има искания да ръководи, може да реши, че единна минимална заплата в Европейски Съюз е невъзможна. Това би означавало провал на българската стопанска система.

Няма по какъв начин да дадем в пъти по-висока минимална заплата и надлежно внезапно да се увеличи и междинната. Освен това в Европейския съюз заплатите са разнообразни, както е друго и нивото на стопанската система във всяка една страна.

Категорично не съм съгласна, че от българските депутати нищо не зависи. Важно е на 26 май да гласуваме, тъй като задачата на националните ни представители е да одобряват избрани европейски правила и да работят за отбрана на ползите на България. В Европа се надига популистка и националистическа вълна и е доста рисково тя да вземе връх в ръководството на Европейски Съюз. Ако това се случи, ще се подрони европейската стопанска система, което ще повлияе отрицателно върху България, твърди Менда Стоянова, един от най-активните депутати на ГЕРБ, избирана от Пловдив в 41, 42, 43 и 44-о Народно заседание. Председател е на бюджетно-финансовата комисия в Народното събрание.

Репортер

На матурата по български

Елин Пелин отхвърли 70% от зрелостниците от третия модул

Матурата по български език и литература изтръгна градски момчета и девойки от модерния им живот и ги прати на село измежду петима селяци от загорските краища в описа „ Косачи ” на Елин Пелин. В

Задачата да напише есе или интерпретативно съчинение на тематика „ Реалност или небивалица ” по описа „ Косачи ” на българския класик се стори сложна на дванайсетокласничката Лили от Професионалната гимназия по туризъм.

Възпитаници на ПГВАД „ Христо Ботев ” всеобщо се отхвърлиха изобщо да опитат. 70% от всички в моята стая излязоха, откакто чуха тематиката, описа Иван Караилиев, който учи реституция и архитектура.

Недвижими парцели

Правят паркинг за електрически автомобили в новия комплекс " Еделвайс "

Паркоместа за два електрическия автомобил със зарядна станция за возилата ще има в новостроящия се комплекс „ Еделвайс ” в регион „ Западен ”. Екстрата е казус в жилищните планове под тепетата и още една стъпка в задачата „ Зелен град ” съгласно вложителите от кооперация Инвестиционен алианс.

Идеята е освен да се концентрира вниманието на купувачите, само че и да се наложи един по-висок стандарт в живота на пловдивчани. Отделно слънчеви панели и дребни генератори ще зареждат осветлението в благоустроените паркови зони към постройките, дават обещание вложителите.

Най-търсени са двустайните жилища от 55 до 65 кв. м

Двустайните жилища от 55-65 квадрата са най-търсени сега на пазара в Пловдив. А купувачите влагат в тях още до момента в който тече строителството им, поради гъвкавите схеми на разплащане - това стана ясно по време на бизнес закуската на Imoti.net, която се организира на 20 май в хотел „ Империал ” в Пловдив.

Засилва се ползата и към едностайните жилища, тъй като те са най-конкурентни за отдаване чартърен, разясниха на своята среща брокерите. Традиционните местоположения се резервират и те са към Медицинския университет, също в центъра на града и в кв. “Христо Смирненски ”.

Регион

Пазарджик

Близнаци са първите бебета за Празника на Пазарджик

За пръв път не едно, а две бебета бяха първите, родили се на Празника на Пазарджик. Близнаците Емилияна и Ангел Гаргови проплакаха рано сутринта на Свети свети Константин и Елена в Областната болница. Така по силата на дългогодишната традиция те бяха наградените от кмета на града Тодор Попов.

Бащата на двете новородени пазарджиклийчета - Илиян Гаргов, получи от градоначалника парична премия, както и подарък - смарт телефон.

Наградени бяха и останалите 18 деца на Пазарджик, родени първи на този ден в предходните години.

Хасково

Пак продават „ Марса “

Близо две години откакто закупи благосъстоятелност върху емблематичния за Хасково магазин „ Марса “, новият притежател го продава. На рушащата се постройка, монумент на културата, е сложена табела за продажба от организация за недвижими парцели.

Светски и ВИП

Щуро моминско празненство за Габи от трио " Сопрано "

Щуро моминско празненство спретна певицата Габриела Пеева от ​трио " Сопрано ". Купонът в честа на бъдещата младоженка се разпростря в две известни пловдивски заведения. Габи получи доста изненади и дарове от своите най-верни приятелки.

Зико събира администрацията в Областната администрация на обяд за ЧРД

Областният шеф Здравко Димитров ще събере администрацията на обяд през днешния ден. Причината е, че политикът има рожден ден и става на 56 години. След работа Зико ще почерпи свои другари с пиво в заведение в града под тепетата.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР