Майката на руския опозиционен лидер Алексей Навални посети гроба му

...
Майката на руския опозиционен лидер Алексей Навални посети гроба му
Коментари Харесай

Майката и тъщата на Навални посетиха гроба му след погребението

Майката на съветския опозиционен водач Алексей Навални посети гроба му ден откакто хиляди руснаци рискуваха да бъдат задържани на погребението му, с цел да отдадат респект на бореца против корупцията.

Най-малко 45 ареста по време на събирания в деня на погребението на Навални.

01 март 2024, 20:09

Погребението на съветския опозиционен водач Алексей Навални -01.03.2024 година

Навални, най-яростният критик на президента Владимир Путин от повече от десетилетие, умря в арктическа затворническа колония предишния месец, където излежаваше 19-годишна присъда по обвинявания в " екстремизъм ", считани значително за политическо отмъщение за неговата съпротива против Кремъл.

Майка му Людмила Навалная посети гроба му на Борисовското гробище в южната част на Москва, Тя беше съпроводена от Алла Абросимова, майката на вдовицата на Навални Юлия Навалная.

Юлия Навалная, двете деца на двойката и братът на Навални живеят в чужбина и не участваха на погребението, където можеха да бъдат задържани поради опълчването им против на Путин. Юлия Навална даде обещание да продължи работата на брачна половинка си и сподели, че Путин е " умъртвил " Навални.

Журналистите на AFP видяха дребна група от опечалени да поставят цветя на гроба му и дълготрайно полицейско наличие на гробището, покрай крайбрежията на река Москва. В петък хиляди почитатели на Навални се редяха на опашка с часове, с цел да отдадат почитта си към 47-годишния мъж.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР