Майката на едно от момичетата, пострадали от бандата от Ботунец,

...
Майката на едно от момичетата, пострадали от бандата от Ботунец,
Коментари Харесай

Майка на едно от момичетата, пострадали от бандата от Ботунец: Тя все още е травмирана

Майката на едно от девойките, потърпевши от бандата от Ботунец, съобщи, че щерка ѝ към момента е травмирана от случилото се и е прекрала цялата нощ на 18 септември в полицията, написа.
Прочетете още
След грабежа, осъществен над девойките, полицията преследва причинителите, при което беше убит един от младежите. Днес основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев разяснява, че служителите на реда са изпълнили своите функционалности.

Екип на Българска национална телевизия се срещна с майката на потърпевшата Лилия във фризьорския салон, където работи. Тя споделя, че 19-годишната ѝ щерка е травмирана и не желае да приказва за случилото се.

" Ще има съд и съдът ще вземе решение. Аз не съм индивидът, който споделя какво мисли и какво прави. Просто цяла нощ са били в полицията. Не разясня повече. Всичко, което е било необходмо, е обещано като показания в полицията ", сподели Нари Шаркошян.

Попитана какво би споделила на родителите, които настояват, че техните деца не биха направили сходно нещо, майката съобщи:

" Нито един родител не знае какво прави неговото дете. Нито един родител! Нито аз знам, нито те знаят какво вършат измежду нощите ".

Днес прокуратурата повдигна още едно обвиняване за обир против двамата малолетни, които са били дружно с младежа, който умря откакто беше прострелян от служител на реда. Те са отмъкнали 55 лева от мъж на на автобусна спирка като го заплашили с железна палко. Това се случило два часа откакто нападнали и ограбили двете девойки в парка. Час по-късно следва гонката с полицията, при която единият от бандата е прострелян смъртоносно.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев съобщи пред БНР, че служителите на реда са изпълнили своите фунции по попречване и откриване на закононарушение. Назначена е спомагателна инспекция какво е наложило служителят на реда да носи по време на промяна персоналното си оръжие, както и с кое от двете е стрелял.

" Какво се дискутира – дали са имали право да използваторъжие или не? Законът изрично разрешава. В случая смеустановили, че е употребил както служебното си оръжие, по този начин и персонално оръжие. Постечение на събитията при преследването се е скъсал кобурът, където ебило сложено оръжието и заради тази причина се е наложило да употребява персоналното оръжие ", сподели Живко Коцев.

От Столична дирекция на вътрешните работи обявиха, че не следят увеличение на случаите в региона на 4-то РПУ.

" Запазва се наклонността на грабежите като предходната година. Дори при разкритите закононарушения има леко нарастване. Единствено като наклонност е, че пада възрастта на причинителите и множеството не са престъпно проявени ", сподели Петър Петров, началниик на отдел „ Противодействие на престъпната престъпност “ в Столична дирекция на вътрешните работи.

Запознати с метода, по който работят нападателите, споделят, че по-опитните се изплъзват по-лесно, а законът не е толкоз непоколебим към малолетните. В групата от Ботунец двамата причинители са на 15 и 17 години, простреляният е на 18 години. Местата, където са осъществени последните грабежи, не са определени инцидентно.

" Естествено е крадците и тези, които се занимават с грабежи, да се насочват към квартали, където живеят по-богати хора. От там могат да откраднат доста повече и доста по-ценни неща ", разяснява Емануил Йорданов, някогашен министър на вътрешните работи.

Според Еманул Йорданов служителят на реда е работил правомерно.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР