Майката на бизнесмена Марио Николов осъди прокуратурата да й плати

...
Майката на бизнесмена Марио Николов осъди прокуратурата да й плати
Коментари Харесай

Майката на бизнесмена Марио Николов осъди прокуратурата заради делото САПАРД

Майката на предприемача Марио Николов осъди прокуратурата да й заплати 8000 лева обезщетение поради траялото 15 години следствие и дело за източване на над 14 млн. лв. по стратегия САПАРД, оповестява в обява по тематиката. и до присъди против Марио Николов, брачната половинка му Марияна и още шестима души въобще не се стигна.

Междувременно майката на Николов - Елена, която не е била подсъдима по делото, а единствено разследвана до преди 5 години, е завела дело по Закона за отговорността на страната.

Разследването почнало през 2007 година за това, че през 2004-2005 година като представители на компанията " Елпин трейд " Елена Николова и синът ѝ Марио непозволено са изнесли в Европейския съюз (ЕС) замразени заешки бутчета от Китай за към 4 млн. лв., написа още изданието.

Случаят бил посочен в отчет на европейската работа за битка с измамите - ОЛАФ, и съгласно прокуратурата е ставало дума за машинация в изключително огромни размери и е изключително тежък случай, само че през 2015 година делото против нея било прекъснато.

През 2019 година Елена Николова е предявила иск за 100 000 лв. против прокуратурата за неимуществени вреди от противозаконното обвиняване против нея, а при започване на тази година Софийският градски съд е осъдил прокуратурата да заплати на Николова обезщетение от 20 000 лв.. След обжалване на втора инстанция Софийският апелативен съд е понижил сумата на 8000 лева, които прокуратурата й дължи поради напрежението и влошеното здравословно положение.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР