Майка твърди, че синът ѝ е бил подложен на системен

...
Майка твърди, че синът ѝ е бил подложен на системен
Коментари Харесай

Майка твърди, че синът ѝ е подложен на системен тормоз в училище

Майка твърди, че синът ѝ е бил подложен на систематичен душевен и прочувствен тормоз в учебно заведение. Жената е подавала сигнали до всички институции. Според нея обаче не е получила никакво подпомагане даже от учебното управление на СОУ "Паисий Хилендарски " в Пловдив, оповестява Нова телевизия.

Ще назоваваме момчето Иван, с цел да запазим самоличността на му в загадка. В края на месец февруари той споделя на майка си, че негови съученици редовно го наскърбяват, изпращат му груби известия на бележки в час и известия в обществените мрежи, карат го да им написа домашните, да им носи раниците или да им купува закуски от лавката.

Още на идващия ден му споделих да отиде и да опита самичък да се оправи с казуса. Опитал се е няколко пъти да им каже, че не му е прелестно това, да спрат, само че уви това не са спрели, описа майката Ралица Гушева.

Затова на 27 февруари Ралица търси подпомагане от страна на учебното заведение. Тя беседва с класния началник и един от зам.-директорите. По думите ѝ обаче ограничения не са били взети.

На 28 февруари, по време на родителска среща, Ралица споделя и на другите родители и учители за казуса. След срещата тя получава наново заричане, че ограничения ще бъдат взети.

Аз я уверих, че ще направя всичко допустимо да схвана по какъв начин и по какъв метод стоят нещата, защото до този миг аз не съм получавала някакви сигнали, съобщи класният началник Данка Йорданова.

На 1 март Ралица получава известие от сина си, което гласи: "Мамо, апелирам те, ела да ме вземеш. Не устоявам, не желая да съм в това учебно заведение ".

Ралица влиза в часа на сина ѝ без позволение. Когато влязох в часа една от ученичките беше с крайници на чина, с подпряна глава на стената и против мен се извика "Кво беее? ". В лицето ми беше декларирано: "Искаш ли аз да извикам моята майка и да видиш по какъв начин ще те разплаче ", описа Ралица.

Следват диалози сред майката и педагогическия консултант, зам.-директора и шефа за случилото се в класната стая. Ралица декларира, че ще отпише сина си от учебното заведение.

Говорих и с шефа. Беше ми обяснено, че това е държанието на днешната юноша. Преди това беше разговарял с другите възпитаници и сподели, че те са го отсвирили и той е отсвирил тях и това е една смешка, сподели още Ралица.

Нито един от интервюираните възпитаници не показва, че има сигнали за тормоз в класа. Със забърканите в тази ситуация възпитаници, които съгласно Ралица са тормозели сина ѝ, е разговарял както шефът, по този начин и педагогическият консултант.

Ралица подава сигнал до 4-то районно ръководство в Пловдив. От там дават отговор, че цялата информация по случая е предадена до Районната прокуратура в града. След питане на на Нова телевизия от прокуратурата оповестиха, че нямат задоволително доказателства, с цел да стартират досъдебно произвеждане по случая.

За случая сигнали са подадени и до отдел "Закрила на детето " към Агенцията за "Социално подкрепяне ", откъдето настояват, че нямат информация за налаган душевен тормоз.

По сигналите до Държавна организация за протекция на детето и до Министерство на образованието сега се организират инспекции. Синът на Ралица към този момент е изместен в друго учебно заведение, отвън Пловдив.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР