Майка от София сподели покъртителна история в социалните мрежи. Става

...
Майка от София сподели покъртителна история в социалните мрежи. Става
Коментари Харесай

Майка сигнализира за насилие в градина, директорката твърди, че е нелеп инцидент

Майка от София показа покъртителна история в обществените мрежи . Става въпрос за тормоз над детето й от страна на учителка в огромна частна детска градина в центъра на столицата, заяви Агенция " Фокус ". Стигнало се е чак до незабавна интервенция в болница " Пирогов ", твърди майката на детето.

" Много се двоумих дали да споделя с този пост какво се случи с огромния ни наследник неотдавна в една от “хубавите " частни детски градини в центъра на София, и в случай че не беше наглото държание на директорката и въпросната учителка, евентуално щях да си замълча. Все отново взех решение да споделя за всички родителите, които имат интерес и/или имат намерение да посещават тази детска градина да вземат по-добро осведомено решение ", написа майката във фейсбук, представена от Агенция " Фокус ".

" На 7 ноември малко след 17 ч получавам позвъняване от една от двете дежурни учителки Василка, в което тя стартира с “ Няма ли да си дойдете да си приберете детето? ". Бях доста учудена защото часът е 5 следобяд, а ние всяка вечер прибираме детето сред 17:30 и 18:00, детската градина работи до 18:00. Обясних, че съм на път и попитах дали нещо се е случило, с цел да ми звънне ", споделя майката на потърпевшото дете в обществените мрежи.

" Учителката Василка внезапно стартира да приказва доста несвързано, “той ме удари по крайници, аз единствено си изпънах крайници, ами той се удари… има кръв… ". Живеем наоколо, изтичах с 5-месечната ни дъщеричка в бебеносеща раница до градината. Наближавайки градината чух въпросната дама да му се кара на двора “ти какво си мислиш и на мен ми е обидно да ме ритат ". По думите на тази жена спора се е получил поради яке и Ади я ритнал по крайници. По нейни думи тя “само леко си е изпънала своя крайник към него ", твърди майката. 

Майката споделя в елементи за контузията, която е породена и по какъв начин дружно с детето е тръгнала към Пирогов, където са постъпили с раздрано контузна рана, кръвонасядане, хематоми в слабините.

" Наложи се незабавна интервенция и четиридневен престой. Месец по-късно той към момента е у дома и се възвръща с разнообразни медикаменти ", споделя още майката на потърпевшото дете. 

" С цялата си безочливост въпросната учителката и директорката в началото се пробваха да омаловажат случилото се ", твърди майката. 

" Бях в потрес, разкъсано- контузна рана и хематоми не се получава от “прищипано с гащички ". Жената си е изпуснала нервите и е пратила 5-годишно дете с ритник в Пирогов ", твърди майката в своята обява във " Facebook ". 

" Аз се запитвам, в случай че нямаш здрави нерви, за какво избираш да работиш с деца? Аз се запитвам тази дама осведомена ли е с съответни ненасилствени способи, какво се прави, когато едно дете не слуша? Та те са деца, ясно е, че ще има моменти, когато прекрачват граници и ние възрастните ще обрисуваме границите на държанието им с топла решителност а не с ритници до Пирогов чак до операционна. В тази детска градина располагат с празна стая, където поставят непослушни деца да се успокоят. Аз се запитвам, за какво в случай че имат такава стая, моето дете не е бил заловен подмишнички безвредно и не е бил комплициран в тази стая, а е бил ритнат в слабините? ", написа още майката на потърпевшото дете. 

" Искрено се надявам, това, че в София по въпроса с детските градини търсенето е повече в сравнение с предлагането и няма задоволително места да не им разреши да си мислят, че могат да осакатяват децата и ще им се размине. Директорката ни сподели, че не може да посещаваме повече тази градина тъй като “се е натрупало напрежение ". И без да ни го споделя не бих им поверила повече децата си! Сега ние ще би трябвало да работим с физическите и психическите последици от тази частна градина ", приключва поста на майката. 

Директорката на детската градина в София Цвета Борисова е коментирала обстановката пред Агенция " Фокус ".

" Планирам да напишем документ за мнение. Случаят е от преди 1 месец и служителят, който е забъркан е измамен под отговорност. Институциите са задвижени по тематиката, няма доказателства, нямам мотив към този момент да имам вяра на това, в случай че това се случи - ние се разграничаваме от сходно държание, само че този чиновник е при нас от много години. Не можем с лека ръка да повярваме на такова нещо. Не съм съгласна с метода, по който е разказано, защото някои неща са много пресилени или неточни ", споделя Борисова. 

" Случи се безразсъден случай, в който детето има контузия, само че това не е било преднамерено. Не желая да влизам в детайлности, тъй като всичко това се проверява. Искам да изчакам да се обясни случая. Тук в този момент съм бомбардирана по всевъзможни канали по какъв начин бием деца, по какъв начин имаме стая за санкции. Просто всеки, който се опита да ни отбрани от другите родители, които са били с нас и са още с нас - те биват блокирани. Явно се търси някаква сензация, не знам каква е задачата ", споделя Борисова. 

" Има си гражданско дело, то е към физическото лице - служителя, самата наша институция няма нищо към нея, само че в резултат на тези неща по мрежите - към този момент и ние ставаме наранена страна. На някакъв стадий можем да си потърсим правата, тъй като това е чисто оронване на престижа ", безапелационна е директорката. 

Детето към този момент не е при нас. Ние чакаме развръзката по делото и считаме, че е неточно да се упреква преди да има изясненост " , споделя още директорката на частната градина. 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР