Майка на двама ученици в началното училище Роб прескочила оградата

...
Майка на двама ученици в началното училище Роб прескочила оградата
Коментари Харесай

Вместо полицията: Майка нахлула сама в училището в Тексас и спасила от стрелбата двете си деца

Майка на двама възпитаници в началното учебно заведение Роб прескочила оградата на образователното заведение и избавила сама децата си по време на стрелбата, оповестяват американски медии, представени от Дарикнюз.

Жената от Тексас в началото била спряна от полицейските сили, които даже поставили белезници на ръцете й, споделя The ​​Wall Street Journal.

Анджели Роуз Гомес, работела във плантация на към 40 благи от Увалде, където предходната седмица 18-годишен юноша умъртви 19 деца и двама преподаватели. Когато чула за стрелбата, тя мигновено се качила на своя джип с единствената мисъл за двете си деца - във втори и в трети клас. Когато пристигнала пред началното учебно заведение, Анджели била стъписана от " очевидната липса на реакция от страна на правоприлагащите органи ".

" По това време стрелецът се беше барикадирал в класна стая. Полицията не правеше нищо. Те просто стояха отвън оградата без да влязат или да подхващат каквото и да било. В това време децата не спираха да звънят на незабавния телефон 911 ", споделя Гомес.

За да я възпрат да влезе в постройката, полицията я оковава в белезници. В някакъв миг майката съумява да ги убеди да я освободят и леко се отдалечава от тълпата. След това спринтира непосредствено към учебното заведение. Тя минала полицейската лента и прескочила оградата. Малко по-късно Анджели Роуз Гомес излязла на вън, водейки със себе си двете си деца.

Сега всички обвинявания са изправени против полицейските управляващи в Тексас за неналичието на съответна реакция.

След началото на нападението на стрелеца във вторник, до момента в който възпитаници се обаждали на телефон 911, служителите на реда са чакали повече от час, преди да щурмуват класната стая, откакто последвали стрелеца в постройката. Началникът на учебната полиция Пийт Аредондо решил, че служителите на реда би трябвало да изчакат, защото считал, че стрелецът се е барикадирал в прилежащи класни стаи и децата към този момент не били изложени на риск, споделиха чиновници през вчерашния ден.

" Това беше неправилното решение ", сподели на конференция през вчерашния ден Стивън МакКроу, началникът на Департамента за социална сигурност на Тексас.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР