Майка на дете със специални образователни потребности се оплака, че

...
Майка на дете със специални образователни потребности се оплака, че
Коментари Харесай

Майка на дете със СОП се оплака от липса на ресурсни учители и лошо отношение

Майка на дете със специфични просветителни потребности се оплака, че към този момент втора година детето ѝ не получава плануваното ресурсно подкрепяне в учебно заведение. Отсъстващи експерти и неприятно отношение от страна на управлението са част от обвиняванията ѝ. Ръководството на 83 ОУ " Елин Пелин " в Панчарево обаче изрично отхвърля това и има друго пояснение за създалото се напрежение, оповестява Нова тв.

" Детето ми не получава ресурсно подкрепяне от предходната образователна година, тъй като ресурсните учители непрекъснато са в болничен или отпуска по време на образователната година. Заместници не се търсят. Оплакала съм се на директорката още предходната година ”, описа майката на четвъртокласничката в ефира на " Здравей, България ”.

" Да, майката е идвала при мен. Разговаряли сме за това за какво няма опция да се обезпечат заместващи експерти. Първо, тъй като сътрудниците главно са отсъствали по здравословни аргументи. Имало е неявяване за по месец, тъй като една интервенция и възобновяване от нея лишава по-продължително време. Освен това не е елементарно да се откри толкоз бързо заместител ”, съобщи Камелия Кръстева, шеф на 83 ОУ " Елин Пелин ".

По думите на майката на четвъртокласничката обаче и тримата ресурсни учители са отсъствали по едно и също време за повече от месец през предходната година. " Направила съм информация и мисля, че няма подобен интервал, в който и тримата ресурсни  учители да са отсъствали за толкоз време ”, акцентира шефът на образователното заведение.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР