Майка на дете от столично училище разказа за странна стимулираща

...
Майка на дете от столично училище разказа за странна стимулираща
Коментари Харесай

Зелено училище само са второкласници отличници, за другите няма и платено

Майка на дете от столично учебно заведение описа за странна " стимулираща процедура " във втори клас. На Зелено учебно заведение право имат да отидат единствено деца, които са с отличен триумф. За другите няма такава алтернатива, даже и със възнаграждение.

По думите й, тя сее почувствала дискриминира в тази ситуация.

" Вчера бях на родителска среща, на която ни беше обявено, че през Октомври ще има зелено учебно заведение, само че ще е единствено за децата с отличен триумф през предходната образователна година (13 деца от общо 28). Може би е значимо да кажа, че зеленото учебно заведение ще е напълно за сметка на учебното заведение. Стана ми доста мъчително, а в същото време и малко обидно.

Хубаво, моето дете " не се е старало задоволително " (така беше обяснено) през миналата образователна година и за това учебното заведение няма да му заплати екскурзията - ОК, само че най-малко да бяха дали опция, останалите деца да отидат за сметка на родителите им, в случай че имат предпочитание, а не да ги разделят. Така съзнателно се прави разделяне - вие отличниците отивате, останалите незнаещите - не. Според класната, това щяло да подтиква децата да учат повече, с цел да отидат на зелено учебно заведение следващата година. Може би аз го одобрявам прекомерно персонално, само че в действителност се почувствах дискриминирана и към момента ми е погрешно. ", споделя майката.

Според огромна част от потребителите, коментирали обявата, това не е задоволително и то за деца от втори клас.

" Всички модерни проучвания демонстрират, че това е неправилният и неефективният метод да се стимулира дете. ", показва Румяна Писанчева.

" Със сигурност ще ги стимулира. Най-вече да ненавиждат учебното заведение и госпожата. тези хора не са прочели и два реда за мотивацията в живота си, само че са специалисти по санкции. И това деца втори клас. ", прибавя Сабина Панайотова.

" Такъв метод и то прилаган в институция, основава настройката, че би трябвало а) да има премия и б) премията е единствено за цялостно отличие. Това води до деца-бележкари (важна е оценката, а не полученето познание или пък задържането на знанието, да не приказваме за ползите на децата), т.е. временен резултат до приемане на премията. Друг отрицателен резултат би бил, че това основава разделяне сред децата (аз вървях на екскурзия `щото съм интелигентен, пък ти - не, `щото си тъп) ", написа Малина Сиракова.

 

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР