Майка и бебе са настанени в Кризисния център "Самарянска къща"

...
Майка и бебе са настанени в Кризисния център "Самарянска къща"
Коментари Харесай

Майка избяга от насилник в Стара Загора само с дрехите на гърба и... бебето си

Майка и бебе са настанени в Кризисния център "Самарянска къща " на Сдружение "Самаряни " в Стара Загора и имат потребност от материална поддръжка.

В Кризисния център намират леговище и протекция хора, потърпевши от принуждение, които са имали единствено момент и късмет да избягат от мястото, където са претърпели години наред принуждение.

Така те потеглят единствено с облеклата на гърба си, споделят от Сдружението.

В сходна обстановка са се оказали майката и детето й, които сега са настанени в "Самарянска къща ".

В обществените мрежи се обърнаха за помощ към всички, които имат опция и предпочитание да го създадат.

За бебето са нужни дрешки: бодита с дълъг ръкав и ританки за възраст 5-6 месеца, бебешка козметика, памперси, плодови пюрета. За майката се търсят облекла с размер XXL - маратонки/обувки - №39 или 40.

Всеки, който желае да подари, може да отиде на място в офиса на сдружението - бул. "Патриарх Евтимий " № 57 (вход от ул. Братя Жекови), тел. 042/ 621083.

Кризисен център „ Самарянска къща” е с потенциал 15 места и е комплекс от краткосрочни обществени услуги, чиято съществена цел е да се поддържа процесът на възобновяване на потърпевши от принуждение, трафик или друга форма на употреба, дами и деца, посредством обезпечаването на предпазена среда и оказването на професионална помощ.

В него главно се дават услуги с настаняване за период от три месеца, като този период може да бъде продължен до шест месеца, съгласно самостоятелните потребности на всеки един от настанените.

На потърпевшите лица се дава предпазена среда и заслон, облекчаване на ежедневните базисни потребности, правно консултиране по Закона за отбрана от домашното принуждение (ЗЗДН), обществено и психическо консултиране.

От януари, 2004 година, до декември 2019 година, в това число, сумарният брой на клиентите, употребили другите услуги по интервали, е следният: настанени в Кризисния център – общо 729 клиенти, като 420 от тях са деца – 361 поради домашно принуждение и 27 поради трафик, 32 заради други обществени рискове;

към Приемната – общо 1458 клиенти; позвънявания на Консултативната телефонна линия (042/ 64 11 11) – общо над 2300 пъти.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР