Майк Тайсън може и да не е най-великият боксьор на

...
Майк Тайсън може и да не е най-великият боксьор на
Коментари Харесай

Майк Тайсън обясни защо YouTube-арите превземат бокса за сметка на професионалистите

Майк Тайсън може и да не е най-великият боксьор на всички времена, само че сигурно е най-атрактивният в историята. Защо? Защото не се притесняваше да получава удари, до момента в който раздава своите унищожителни ъпъркъти. „ Железния Майк “ може би е един от малцината, които могат да дадат отговор на различен значим въпрос, който тормози промоутърите в последно време - Защо YouTube-арите са действителна опасност за професионалния бокс?

„ Те завладяват модерния бокс, макар че не могат да се бият. Причината е, че са по-интересни от самите бойци. Професионалистите стопираха да се бият с почтени съперници и избират противници, които да прегазват “, сподели Тайсън в един от подкастите на Fox.

Американецът наподобява има право, тъй като от ерата на Владимир Кличко насам интригата във водещите дивизии стартира да избледнява. Шампионите сортират все по-внимателно противниците си, като залагат главно на обществените мрежи, с цел да привлекат фенове, а в това време държат настрани по-опасните кандидати, като ги принуждават да минават през безчет елиминации, до момента в който не позволен неточност или не преминат пика в кариерата си.

Подобен образец можем да забележим с Кубрат Пулев, който бе на 33 години, когато се изправи против Владимир Кличко за шампионските пояси, а преди този момент трябваше да натрупа актив от цели 20 следващи победи против хора от ранга на Тони Томпсън, Александър Устинов и Александър Димитренко.

Същото сега се случва и с Филип Хъргович. 29-годишният хърватин е заставен да се бие хора, които са надалеч отвън топ 10 в тежка категория, макар че до в този момент има единствено два мача, в които съперниците са останали на крайници до последно. Той е пренебрегнат непрекъснато от Тайсън Фюри и Антъни Джошуа, че даже от хората зад тила им в ранкинга, като Дилиан Уайт, Дерек Чисора и Луис Ортиз.

Джейк и Логън Пол в това време натрупат от ден на ден почитатели в боксовите среди, без значение от обстоятелството, че започнаха да се занимават съществено със спорт едвам преди няколко години. Те продават милиони pay-per-view абонаменти, пълнят зали и в общи линии банковите им сметки набъбват стремглаво, до момента в който един досегашен първенец, като Анди Руиз, се боксира на паркинги единствено до преди 3-4 години.

Майк Тайсън несъмнено има право, когато показва този голям проблем в актуалния бокс. Ако нещо не се промени в политиката на водещите спортисти в спорта, напълно скоро болшинството от хора ще избират да гледат мачове сред разнообразни интернет сензации.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР