Майк Пенс обяви, че няма да се кандидатира за президент

...
Майк Пенс обяви, че няма да се кандидатира за президент
Коментари Харесай

Майк Пенс се отказа от кандидатурата си за президент на САЩ

Майк Пенс разгласи, че няма да се кандидатира за президент на Съединени американски щати в събота. Той беше вицепрезидент на Доналд Тръмп в интервала 2017-2021 година, само че през днешния ден прикани партията си да се върне към консервативните правила и да се опълчи на " песента на популизма ". 

Изненадващото изказване беше направено пред еврейски донори в Лас Вегас и беше посрещнато с възгласи. Пенс получи бурни аплодисменти, започвайки речта си с цялостно утвърждение на военните интервенции на Израел в Газа.

След това той съобщи, че след доста размишления е решил да се откаже от президентската конкуренция, написа " Ню Йорк Таймс ". 

" Стана ми ясно, че това не е моето време ", сподели той пред 1500 души, като даде обещание " в никакъв случай да не напуща битката за консервативните полезности ".

Докато се развиваше акцията на Пенс, Доналд Тръмп беше упрекнат два пъти, че пробва да осуети успеха на президента Байдън през 2020 година: във федерален съд във Вашингтон и в окръг Фултън, щата Галия.

Тръмп е оказвал напън върху своя вицепрезидент да отхвърли успеха на Байдън в Избирателната гилдия. На 6 януари 2021 година тази акция за оказване на напън доближи своята кулминационна точка - навалица от последователи на Тръмп нахлу в Капитолия, като някои от участниците в тълпата скандираха " Обесете Майк Пенс! ".

Майк Пенс е бъде основен очевидец на федералните прокурори по делото против Тръмп, планувано да стартира през март, по обвинявания, свързани с напъните му да остане на власт.

Той е най-високопоставеният претендент, който напуща конкуренцията, и първият от тези, които са изпълнили критериите на Републиканския народен комитет за първичните диспути. 

След като се включи в конкуренцията през юни, Пенс се стремеше да употребява силата, която може да е останала в Републиканската партия от ерата на Тръмп. 

Той обаче изпитваше огромни компликации с набирането на средства и по този начин и не съумя да се наложи в изследванията, в които доминираше някогашният му противник.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР