Майк Хюз (Mad Mike) вярва, че Земята е плоска. Или

...
Майк Хюз (Mad Mike) вярва, че Земята е плоска. Или
Коментари Харесай

Лудия Майк се изстреля на 570 метра с ракета, за да докаже, че Земята е плоска

Майк Хюз (Mad Mike) има вяра, че Земята е плоска. Или най-малко по този начин твърди. Може и да е трик, с цел да притегля финансиране за откачените си опити. Например със собственоръчно издигната ракета да излети до ръба на космоса (или на Земята). Той имаше обаче единствено непълен триумф по пътя си до такава степен.

Тази събота (24.03.18) 61-годишният мъж прелетя цели 570 метра във въздуха, откакто се изстреля със задвижвана от пара ракета. Събитието се състоя малко след 15 часа локално време в пустинята Мохаве наоколо до Амбой, Калифорния. Уалдо Стейкс, асистент на Хюз в опита, мери скоростта на 560 км/ч.

За приземяване Хюз употребява парашут. Поради високата скорост на рухване се наложи да употребява и втори парашут. Въпреки това се приземи твърдо. Като се изключат болките в гърба му обаче, се чувствал добре, споделя самият той.

“Облекчен ” се почувствал след прегледа от медицинския екип. „ Това може да те убие по 10 разнообразни метода, “ съобщи Хюз. „ Дали съм удовлетворен, че го направих? Мисля, че да. Ще усещам последствията още няколко дни и няма да мога да ставам от леглото. Но най-малко мога да се сприбера вкъщи, да вечерям и да си видя котките. “

Всъщност стартът на ракетата беше плануван за ноември 2017. Беше отлаган неколкократно, заради административни спънки. Лудия Майк твърди, че в същото време му било писнало хората да настояват, че въобще не е построил ракета или че се е уплашил. Все отново посочил, че е мъж и го направил.

Ракетата прелетя разстояние от 460 метра от мястото на изстрелване до точката на разтрошаване на носа.
За стартова рампа беше употребен синьо-бял кемпер с установка за саморъчната ракета. Летателният уред изпуска пара от дребна дюза в железен цилиндър с дължина 1,6 метра и диаметър 0,6 м.

Това е като нагорещена бутилка шампанско,

разяснява Хюз пред SPIEGEL. Самият той работи с месеци върху изобретението в гаража си.

Дори в този момент в събота изглеждаше, като че ли стартът още веднъж ще се провали. Вятърът беше доста мощен. Хюз разчитал, че ракетата му ще реализира мощ от 350 к.с., само че разполагал единствено 340 к.с. „ Казах на Майк, че можем да нагреем по-силно, само че той сподели НЕ “, изясни помощникът му Стейкс.

Разрешението за изстрелване било обещано от Алберт Окура, който е закупил площадката в Амбой през 2005 г за 425 000 $. „ Майк ни трансформира в ракетен град “, сподели Окура. „ Беше велико. “ Амбой се намира на към 320 км източно от Лос Анджелис.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР