Майк Джонсън, сравнително по-малко известен републиканец от Луизиана, взе чукчето

...
Майк Джонсън, сравнително по-малко известен републиканец от Луизиана, взе чукчето
Коментари Харесай

Кой е Майк Джонсън, новият председател на Камарата на представителите на Републиканската партия в САЩ?

Майк Джонсън, относително по-малко прочут републиканец от Луизиана, взе чукчето като нов ръководител на Камарата на представителите на Съединени американски щати, поставяйки завършек на три седмици политически безпорядък.

„ Камарата на хората още веднъж работи “, съобщи Джонсън, откакто взе чукчето.

Продължете да четете

лист от 3 детайла Ще изберат ли най-сетне републиканците в Съединени американски щати камара номиниран за представител? Републиканците предлагат Майк Джонсън за най-новия претендент за ръководител на Камарата на представителите на Съединени американски щати Майк Джонсън е определен за ръководител на Камарата на представителите на Съединени американски щати, поставяйки завършек на седмици запушване завършек на списъка

51-годишният Джонсън е очевиден покровител на някогашния президент Доналд Тръмп, който го поддържа за поста. Работата на новия ръководител е свършена на фона на вътрешни битки в неговата Републиканска партия.

Ето какво би трябвало да знаете за Джонсън и последните му избори.

Защо конкуренцията за представители беше помрачена от безпорядък?

Председателят на Камарата на представителите се оваканти, откакто Кевин Маккарти беше отхвърлен на 3 октомври от извънредно дясната част на Републиканската партия, откакто Маккарти утвърди двупартиен законопроект за краткотрайно финансиране, с цел да се избегне прекъсването на държавното управление.

Залозите бяха високи за американските законодатели, които не бяха в положение да действат вследствие на неотложни проблеми като надвисналата опасност от затваряне на държавното управление на Съединени американски щати, както и спора сред Израел и Палестина и войната в Украйна.

>

Кохорта от републикански кандидати за новата роля на ръководител на Камарата на представителите се бореше с вътрешни партийни битки. Часове преди номинацията на Джонсън републиканският бич Том Емър се отхвърли от кандидатурата си, откакто Тръмп прикани републиканците да му се опълчват. Освен Емър, водачът на болшинството в Камарата на представителите Стив Скализ се отдръпна, а конгресменът от Охайо Джим Джордан беше изпъден от конкуренцията след несполучливи опити за обезпечаване на гласовете.

Въпреки частното гласоподаване Джонсън завоюва 220 гласа против демократа Хаким Джефрис, който завоюва 209. Демократите споделиха, че са отворени за компромисен претендент, който би разрешил на камарата да действа. Републиканците държат болшинството в Камарата с 221 члена против 212 демократи.

Кой е Майк Джонсън?

Джонсън беше определен в Народното събрание на Луизиана през 2015 година и се кандидатира сполучливо за Конгреса през 2016 година Сега той съставлява четвъртия конгресен окръг на Луизиана.

51-годишният водач е първият гражданин на Луизиана, който става представител, и първият южняк, който служи като представител след републиканеца Нют Гингрич от Джорджия през 1990 година

Той разказва себе си като „ християнин, брачен партньор, татко, реакционер през целия живот, юрист по конституционно право и притежател на дребен бизнес “. Той се опълчва на правата на абортите и еднополовите бракове.

Обръщайки се към Камарата след избирането си, Джонсън даде обещание бързо да продължи напред по консервативните цели, като поддръжка за Израел и сигурността на границите.

„ Времето за деяние е в този момент “, сподели Джонсън. „ Няма да те отчайвам. “

Преди да стане конгресмен, той е бил юрист, специализирал по конституционни въпроси и религиозна независимост. Той сполучливо пази възбраната на еднополовите бракове в Луизиана през 2004 година Джонсън се основава на религиозните си вярвания през цялата си работа.

Той е и някогашен ръководител на консервативния републикански комитет за проучване.

Но остава да се види какъв брой добре ще се оправи Джонсън с обединяването на разпокъсаната си партия, защото Камарата на представителите неотложно се впуска в диспути за държавните разноски – или спечелването на доверие от демократите, които са надълбоко подозрителни към социално-консервативната му история и поддръжката за Тръмп.

Камарата ще би трябвало да одобри законопроект за разноските доникъде на ноември, когато изтекат настоящите краткотрайни ограничения.

Той съдружник ли е на Тръмп?

Джонсън отбрани и изигра роля в опитите на Тръмп да анулира резултатите от изборите през 2020 година след успеха на Джо Байдън.

 

Той завоюва прозвището „ МАГА Майк “ измежду хард-десните си сътрудници, отпратка към лозунга на акцията на Тръмп „ Да създадем Америка още веднъж велика “, който продължава да се свързва с идеалите на Тръмп.

Тръмп също поддържа Джонсън в конкуренцията с думите: „ Мисля, че той ще бъде приказен оратор “.

Каква е позицията му по въпросите?

Конфликт сред Израел и Палестина: Джонсън поддържа Израел и първото му деяние като оратор беше извикването на резолюция, потвърждаваща уговорката на Съединени американски щати към Израел.

Украйна: Той е срещу изпращането на помощ на Украйна, с цел да се пази от Русия, като получава „ F “ от групата за покровителство на Републиканци за Украйна.

Аборт: Новият представител отбрани законите против правата на абортите в Луизиана и работи (PDF) за затварянето на клиники за аборти.

Имиграция: Той поддържа стягането на системата за даване на леговище и в предишното е внесъл три законопроекта, ориентирани към това.

Права на ЛГБТК: Джонсън се опълчва на еднополовите бракове и внесе законопроект през 2022 година, който би забранил на учебните заведения да предизвикват или разискват полова еднаквост.

Образование: Джонсън напредна в политиката на учебна молитва. Той се опълчва на синдикатите на учителите.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР