Мая Манолова заема едно от челните места в класацията за

...
Мая Манолова заема едно от челните места в класацията за
Коментари Харесай

Мая Манолова крие палат с басейн край Кюстендил

Мая Манолова заема едно от челните места в класацията за най-имотни български политици.

Освен жилището, който населява в столицата, както и прословутият й дворец в пернишкото село Рударци, се оказа, че омбудсманът е горда притежателка и на няколко парцела във и край Кюстендил, оповестява вестник „ Ретро “. Тя имала на свое име апартамент в Града на черешите, както и две дворни места с вила в близкото село Жиленци.
Съседи на Манолова от Жиленци разкриват, че тя се сдобила с парцелите още преди години. И на двата почнала да строи по времето, когато към момента била народен представител от Българска социалистическа партия, а все още зад оградите на единия двор се спотайвала красива къща с басейн. Като площ парцелът не бил толкоз огромен, колкото първокласната й вила в Рударци, за която Мая пръсна 135 хиляди лв., само че пък бил изкусен и изработен с усет. От селото описват, че когато била депутат, Манолова съвсем не стъпвала там.

Откакто обаче станала юрист на народа и й се родило внуче, все по-често се завръщала в родния край. Понеже на нея и на втория й брачен партньор Ангел Найденов им било некомфортно да остават да нощуват в жилището на щерка й Ралица и шурей й Мартин, почнали да се прибират във вилата в Жиленци, където релаксирали на тишина и чист въздух.
Новината, че Манолова е пристигнала на отдих, бързо се разнасяла из селото, населявано от 1161 поданици. Напоследък обитаемото място станало по-привлекателно и на територията му вили почнали да строят локални предприемачи и политици от Кюстендил. Жиленци обаче не усещали да са се облажили от обстоятелството, че съселянка им била омбудсманката.

Инфраструктурата на второто по величина село в Кюстендил била под всякаква рецензия, а от години къщите им били без номера, а улиците – без табели.
Заради този привидно нищожен проблем пенсионерите не можели да си получават даже писмата, тъй като непрестанно ставали обърквания от неналичието на номерация. По предварителни калкулации на локалните, с цел да се сложат табели в деветте махали, щели да са нужни към 10 000 лева от общинския бюджет, само че сега такива средства не се предвиждали, а Манолова не се наемала да спомага.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР