Мая Манолова се ядоса на депутатите от социалната комисия, които

...
Мая Манолова се ядоса на депутатите от социалната комисия, които
Коментари Харесай

Мая Манолова: Не просто съм гневна, отчаяна съм

Мая Манолова се ядоса на депутатите от обществената комисия, които отразяха вярата на към 5000 служащи от банкрутирали компании да си получат неизплатените заплати. Омбудсманът разгласи пред медиите в коридорите на Народното събрание, че народните представители от болшинството дружно със обществения министър Бисер Петков настояли в поправките на Кодекса на труда да се запише, че измененията влизат в действие от 1 юли.

Оправданието - Инспекцията по труда нямала подготвеност, нямала адвокати и специалисти, които би трябвало да приготвят документите до съда. Манолова даже предложила нейните адвокати да поемат сигналите, единствено и единствено хората да си получат парите, само че депутатите станали и си тръгнали. За да си получат парите, служащите останали на улицата и без заплати след банкрута на работодателя, би трябвало да е почнало произвеждане по неплатежоспособност. Само че срокът, през който служащите могат да претендират за неизплатените хонорари, е 12-месечен.

Така, към 1 юли, въпросните служащи, които са сезирали омбудсмана, и са останали на пътя от март-април, ще пият една студена вода, тъй като ще е предходна повече от година.

" Аз не просто съм гневна, аз съм обезверена! ", разгласи Мая Манолова, която води тази борба от 11 месеца, с цел да може законодателни промени да дадат по-голям късмет на чиновниците на банкрутирали предприятия да си получат заработеното. Тя бе извънредно смутена, че е поела ангажимент пред шивачки, чиновници на търговски вериги и другите предприятия, които й се оплакали, че ще им помогне. " Новината е, че те в никакъв случай няма да си получат парите ", изрази възмущението си омбудсманът. Тя още веднъж ще опита да приказва с водачите на парламентарните групи, откакто неколкократно е водила тези диалози, в това число бе отправила зов и към премиера Бойко Борисов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР