Май е месецът, в който пролетта окъпва света в цвят

...
Май е месецът, в който пролетта окъпва света в цвят
Коментари Харесай

Пролетен приказен бал ни връща в златната ера на суинга на 23 май в Централен военен клуб

Май е месецът, в който пролетта окъпва света в цвят и мирис. Но това е и вълшебното време на баловете, танците и събуждащото се за развлечение въодушевление. Такова пролетно еуфорично въодушевление ще извърши на 23 май Централен боен клуб в София, където за втора поредна година ще се организира „ Пролетен баснословен бал “.

 Натали Нейкова и Васил Къркеланов

Събитието е под надпис „ Златната епоха на суинга “ и ще посрещне от 20:00 ч. всеки, който желае да се потопи в епохата на суинга и блясъка от времето на Гетсби.

Относно подготовката за него описаха пред Агенция БГНЕС уредникът и продуцентът на събитието Натали Нейкова и фотографът Васил Къркеланов.

„ Стартирахме “Пролетен баснословен бал - Завръщане в епохата на суинга ” през 2022 година, като това беше дебютното издание. Сега продължаваме със суинг баловете, само че към този момент навлизаме по-дълбоко в суинга с още по-впечатляващи части от тази ера, дрескодът е „ Великият Гетсби “, като хората могат да развихрят въображението си “, описа Натали Нейкова.

„ Върнах се преди година в България от Швейцария, където живеех, и непрекъснато чувам: „ Няма хайлайф в България “. Всъщност имаме голям хайлайф и той се появи предходната година, когато над 350 индивида се появиха облечени в специфични костюми, срещащи хора от своята сфера, общувайки, срещайки нови другари – от завършващи учебно заведение до хора над 80. И тогава си казахме: „ Ето, има хайлайф, просто той си търси къде да отиде “, добави още организаторката.

„ Тази година ще бъде по-приказно. Хвърлихме повече старания в посока на фон, на декорация, на музикални осъществявания. Най-голямата изненада ще бъде Орлин Павлов. Имаме си и баснословен водещ – Даниел Цочев, който също е подготвил музикални изненади. На сцената сме с Михаил Йосифов с MY Band, дружно с Ангел Заберски, Борис Таслев, Атанас Попов. Това са едни от най-хубавите джаз музиканти в България, а и освен в България “, разгласи от своя страна Васил Къркеланов.

Михаил Йосифов Бенд ще свири особено написани за случая аранжименти, с най-емблематичните композиции за епохата, а на дансинга ще има над 40 професионални танцьора. От 19:00 ч., час преди самото събитие, всички посетители ще могат да вземат блиц уроци по суинг при страхотните танцьори от „ Lindy Hop Bulgaria “. За най-големите ценители ще има и специфична резервация, към която бонусът е регистрация за онлайн видео платформата за изкуство и просвета ArtLive.bg

„ Всъщност концепцията на специфичната резервация е, че всеки, който желае да подари подарък на собствен другар, за рожден ден да вземем за пример, или желае ние да създадем нещо особено за него, ще може да получи безвъзмезден абонамент за един месец в новата актуализирана платформа, където с изключение на напълно наши продукции имаме и копродукции. Вътре са планове на Райна Кабаиванска, Хилда Казасян, Орлин Павлов и доста други. Просто това е едно виртуално място за просвета и изкуство от нашата позиция, изразена посредством видео “, сподели организаторката на Пролетния бал.

Ще има и награди за дрескод с жури, което ще прави оценка. Сред най-атрактивните от тях са нощувка за двама на Черно море, специфични тоалети, дизайнерски ретро мебели и други

„ Разбира се имаме 2 приказни бара, които ще бъдат разполагаем цялата нощ за някой, който не е вечерял преди да пристигна или пък хаби прекалено много сила на дансинга “, анонсира, шегувайки се, и продуцентът.

А главната концепция зад " Пролетен баснословен бал Vol.2 - Златната епоха на суинга " е повече от ясна.

„ Нека да си сътворяваме позитивни страсти, дано създадем бягство от действителността, да си починем от проблемите, от всекидневието, цялостно с работа, с политика… Нека да имаме миг, в който можем да се забележим със сродни души и да се позабавляваме същински “, прикани пред БГНЕС в своя остроумен жанр Васил Къркеланов. /БГНЕС


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР