Май е месецът на матурите и абитуриентските балове. След 12

...
Май е месецът на матурите и абитуриентските балове. След 12
Коментари Харесай

Абитуриентски балове 2022: Светлите тонове и екстравагантното преобладават при избора на рокля и костюм

Май е месецът на матурите и абитуриентските балове. След 12 вълнуващи години в класната стая, порасналите възпитаници излизат от нея с цел да поемат по своя път в живота. Едно от най-големите провокации пред бъдещите зрелостници е тоалетът, с който ще блеснат на бала. Всяка година трендовете при избора на костюм и рокля се трансформират.

" Светлите тонове доминират при избора на тоалет и при момчетата и при девойките. Традиционно дамите стартират приготовленията от доста по-рано. Водещи в избора на девойките тази година са роклите вид " нимфа " с пайети и лъскави детайли или пудра. Избират разнообразни разновидности за цветове, само че се стопират на по-меките тонове. Зеленото или цветът вид " мента " също са желани от девойките ", сподели за " Радио Варна " Николай Николов, който е притежател на един от огромните центрове за сватбено и публично облекло във Варна.

Вталени костюми в светли тонове и с елеци е преобладаващият избор на мъжете тази година.

" Изключително настоящи измежду момчетата са костюмите с елеци в разнородни цветове, като най-предпочитани са неясно розово или неясно лилаво. Господата се спускат към по-екстравагантното. Преди време пристигнаха две момчета и ми споделиха, че желаят да са тотално разнообразни от всички останали в облеклото си ", сподели още Николов.

Папийонките вземат превес над вратовръзките , разясни още Николов и добави, че съвременни в мъжкия тоалет са и разнообразни аксесоари като брошки, кърпички, цветя или пера. 

Често мъжете оставят пазаруването на костюм за последния миг, разясни още Николай Николов.

Няма и особена смяна в цените на дамските и мъжките тоалети. Костюмите стартират от 390 лв. , а най-купувани са тези на цена към 430 лв. . По-марковите са на цени от 590 до към 720 лв. . Цените на роклите са сред 480 и 900 лв..

" Има и по-скъпи, само че те се купуват доста по-рядко ", разясни Николов и добави, че бъдещите зрелостници и техните родители са станали по-практични. 

" Забелязвам, че тази година избират по-евтините тоалети и не са склонни да дадат доста пари за безценен костюм или рокля, които най-често обличат единствено една вечер ", разкри Николов.

Той показа, че рецесията се е отразила отрицателно на сектора.

" Миналата година колкото да оцеляхме. През тази година има оживление, което се усеща и по оборотите, само че високите сметки за ток си остават съществено предизвикателство. Не можем да си позволим и да подвигаме доста цените , тъй като покупателната дарба на популацията е ниска и стоките ни ще станат непродаваеми ", показа Николов.

Чуйте диалога на Иван Барбов с Николай Николов:
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР