Маурисио Почетино е новият мениджър на . Това съобщиха официално

...
Маурисио Почетино е новият мениджър на . Това съобщиха официално
Коментари Харесай

Маурисио Почетино е новият мениджър на Челси

Маурисио Почетино е новият управител на. Това оповестиха публично от британския клуб. Договорът му е до 2025 година с алтернатива за удължение с още една. На „ Стамфорд Бридж “ той ще работи със спортните шефове Пол Уинстенли и Лоурънс Стюърт.

„ Маурисио е треньор от международна класа с превъзходни достижения. Почетино ще стартира да извършва отговорностите си на 1 юли 2023 година “, се споделя в изказване на Челси. Информацията, че той е сигурен управител на сините изтече още преди две седмици.

Франк Лампард беше изпълняващ длъжността управител на лондончани до края на този сезон. Англичанинът беше назначен на поста на 6 април след уволнението на Греъм Потър. Потър пък смени Томас Тухел през септември.

Последната работа на Маурисио Почетино беше във френския първенец ПСЖ, който той напусна през юли 2022 година. Под негово управление тимът завоюва купата на Франция, както и Купата и Суперкупата на страната. Преди това 51-годишният експерт е бил треньор на испанския Еспаньол, както и на британските Саутхямптън и Тотнъм.

Челси приключи на 12-о място в класирането на Висшата лига –, и няма да играе в Европа през идващия сезон. Сините също по този начин не се оправиха изключително добре във ФА Къп и Купата на лигата. В Шампионската лига отборът стигна до четвъртфиналите, където загуби от Реал Мадрид.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР