Маурисио Гарсес е най-новото попълнение в редиците на ЦСКА, след

...
Маурисио Гарсес е най-новото попълнение в редиците на ЦСКА, след
Коментари Харесай

Глас от Бразилия: Параметрите по сделката на ЦСКА за Гарсес

Маурисио Гарсес е най-новото попълнение в редиците на ЦСКА, откакто бразилският нападател парафира контракт за наем от Бруске при „ алените “. Медиите в страната на кафето пък побързаха да опвестят параметрите по договорката, която двата клуба са постигнали за Гарсес.

Отборът от Вале до Итахай ще продължи да има 40% от правата на футболиста, като останалите 60% са в Бруске. Договорът на Гарсес с отбора от Санта Катарина изтича в края на 2026-а година, откакто неотдавна той го преподписа.

Според шефа на Бруске Андре Резнини обаче отборът ще получи финансова отплата от ЦСКА за наема на футболиста, а по време на престоя си на „ Българска войска “ родният клуб ще заплаща цялата заплата на Гарсес, която е по договора му с бразилския клуб.

24-годишният Гарсес е родом от Кападиня в Мараняо. Той дойде в Бруске през 2020а година чартърен от юношеския му тим, а през първия сезон вкара пет гола и подаде за други три в 21 мача. Следващата година бразилският клуб го закупи непрестанно, а той се отблагодари за това с осем гола и две асистенции в 41 мача. По този метод Гарсес спомогна на клуба си да резервира мястото си в Серия Б на бразилския шампионат.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР