Матю Шул се присъединява към екипа по безопасност на компаниятаДоскорошният

...
Матю Шул се присъединява към екипа по безопасност на компаниятаДоскорошният
Коментари Харесай

Екс-шеф от Tesla отиде в конкурента Waymo

Матю Шул се причислява към екипа по сигурност на компанията

Доскорошният основен механически отговорник на Tesla – Матю Шул – минава в конкурентния разработчик на електрически автомобили Waymo

Матю Шул от Tesla Inc. се е включил към Waymo – поделението за електрически коли на корпорацията Alphabet – компанията-майка на Гугъл. В Tesla Шул е бил основен механически отговорник, водещ връзката с щатските органи по пътна сигурност.

Новината, обявена от Waymo, удостоверява по-ранна информация на Уол Стрийт Джърнъл, че Шул се причислява към екипа по сигурност на Waymo, управителен от някогашния заместник-директор на Администрацията по сигурността на трафика – Рон Медфорд.
още по тематиката
Бившият началник от Tesla е стартирал във Waymo предишния понеделник и ще работи по разнородни въпроси, свързани със сигурността на колите, в новата си роля, прецизира Уол Стрийт Джърнъл. Шул излиза от Tesla в миг, когато Националният съвет по сигурност на превоза проверява голям брой произшествия, свързани с електрическите коли.

В сряда Агенцията по сигурността на трафика заяви, че проверява най-новия случай с Tesla – този във Форт Лодърдейл, Флорида, който умъртви двама младежи и рани трети човек. Това е четвъртото интензивно следствие в организацията, обвързвано с произшествия с електрическите коли на компанията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР