Матю Макконъхи държа 20-минутна емоционална реч в Белия дом във

...
Матю Макконъхи държа 20-минутна емоционална реч в Белия дом във
Коментари Харесай

Макконъхи показа в Белия дом зелените кецове на едно от убитите в Тексас деца

Матю Макконъхи държа 20-минутна прочувствена тирада в Белия дом във вторник и описа историите на починалите деца при стрелбата в началното учебно заведение в Ювалди, Тексас. Актьорът прикани за повече дейности върху контрола на оръжията.

Макконъхи, който е роден в Ювалди, сподели, че той и брачната половинка му Камила Алвес са прекарали по-голямата част от миналата седмица със фамилиите на убитите в родния му град. Той сподели техни рисунки и донесе в залата за брифинг зелени кецове " Converse ", които едно от убитите деца, момиче, носело всеки ден и които били употребявани за идентифициране на тялото й след стрелбата. Тя е нарисувала сърце на една от обувките.

 Matthew McConaughey makes emotional plea for gun control at White House | ITV News

Макконъхи е уверен, че би трябвало да опише техните истории, с цел да се подхващат дейности, с които да се уважи живота на жертвите -19 деца и двама учители от начално учебно заведение " Роб ". Те бяха екзекутирани от 18-годишният Салвадор Рамос, който оповестил желанията си във Facebook и преди този момент прострелял баба си. 

Макконъхи приказва доста в детайли за децата и какви фантазии са имали преди да бъдат убити - едно от тях е желало да бъде морски биолог, друго се е готвело да чете стихове от Библията в църквата идната седмица, трето мечтаело да отиде в учебно заведение по изкуствата в Париж.

" Можете да почувствате шока в града - да почувствате болката, отричането, разочарованието, гнева, виновността, тъгата, загубата на животи, отрязаните фантазии ", сподели той.

Макконъхи добави: " Поради извънредно огромните изходни рани на пушка AR-15, множеството от телата бяха толкоз осакатени, че единствено с ДНК тест можеше бъдат разпознати. Много деца бяха оставени освен мъртви, само че и някак кухи. Така че, да, психолози консултанти ще са нужни в Ювалди за дълго време. "

" Трябва да погледнем трезво, смирено и почтено в огледалото и да се променим въз основа на това, което в действителност ценим. Трябва да съберем същинска храброст и да зачитаме безсмъртните си човешки отговорности вместо партийните си връзки ", сподели още Макконъхи.

Той сподели, че в този момент има " прозорец от благоприятни условия " за въвеждане на смислена промяна на законодателството в региона на оръжията и прикани за инспекции в предишното, повишение на минималната възраст за закупуване на AR-15 до 21 години.

Носителят на " Оскар " артист се срещна за малко с президента Джо Байдън, написа dir.bg.

 Uvalde, Texas shooting: Ted Cruz, Lebron James respond on Twitter

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР