Матю Ебдън и Макс Пърсел от Австралия спечелиха титлата на

...
Матю Ебдън и Макс Пърсел от Австралия спечелиха титлата на
Коментари Харесай

Австралийски тандем триумфира на двойки на Уимбълдън

Матю Ебдън и Макс Пърсел от Австралия завоюваха купата на двойки на Откритото състезание на Англия по тенис, откакто пречупиха съпротивата на Никола Мектич и Мате Павич в пет сета – в обособените елементи 7-6 (5), 6-7 (3), 4-6, 6-4, 7-6 (10-2) за над четири часа и 15 минути епична борба.

Първите два сета минаха с превъзходство на сервиращите, като феновете по трибуните по този начин и не станаха очевидци на пробив. В последна сметка, Ебдън/Пърсел и Мектич/Павич си размениха по един сет след тайбрек. Хърватите, сложени под №2 в главната скица и настоящи първенци на Ол Ингланд Клъб, първи стигнаха до брейк на старта на третата част и не изпуснаха самодейността за задатък в резултата.

Ситуацията се повтори в четвъртия сет, само че с противоположен знак – австралийците пробиха в десетия гейм и вкараха мача в решителна пета част. В нея Мектич и Павич пробиха в петия гейм, само че противниците им го върнаха в осмия. В дългия тайбрек до 10 точки Ебдън и Пърсел бяха безапелационни и не дадоха късмет на хърватите, с цел да ликуват с купата.

Wimbledon glory for Ebden and Purcell

The Australians have won their first Grand Slam title defeating Mektic/Pavic in an epic on Centre Court, 7-6(5), 6-7(3), 4-6, 6-4, 7-6(2) |
— Wimbledon (@Wimbledon)

Ебдън, който преди няколко дни загуби финала на смесени двойки в тандем със Саманта Стоусър, стигна до първа купа на двойки, откакто по-рано през годината загуби разногласието за купата на домашния Аустрелиън Оупън още веднъж с Пърсел против сънародниците им Танаси Кокинакис и Ник Кирьос. Пърсел също ликува с първа купа от Шлема на двойки, като той има още един изгубен край в Мелбърн – в тандем с Люк Савил, против американеца Раджийв Рам и британеца Джо Салисбъри през 2020 година Мектич и Павич остават с купата от Уимбълдън предходната година, като тя е единствена за Мектич в кариерата на двойки от Шлема, до момента в който Павич има още две – на Аустрелиън Оупън 2018 в тандем с Оливер Марах, и на Ю Ес Оупън 2020, когато печели купата дружно с Бруно Соарес против Уесли Колхоф и колегата му в Лондон Мектич.

По-късно през днешния ден следва сред Новак Джокович и Ник Кирьос.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР