„Мати Украйна“ - организацията, която обединява всички украинци живеещи на

...
„Мати Украйна“ - организацията, която обединява всички украинци живеещи на
Коментари Харесай

„Мати Украйна“: Неонацистите от „Безсмъртния полк“ нямат място по българските улици, правителството да последва примера на Естония

„ Мати Украйна “ - организацията, която сплотява всички украинци живеещи на територията на България разгласи своята безапелационна позиция против провеждането на шествието „ Безсмъртния полк “ в София, Пловдив, Варна и Бургас. От организацията одобряват самодейността в сегашния миг като подигравка с украинския народ, който през днешния ден е жертва в мръсна война, която Руската федерация води против страната.

Това ще е поход на путинизма – новите нацисти, които не признават интернационалното право, не зачитат суверенитета на страните, убиват, мародерстват, изнасилват почтени жители и унищожават домовете и градовете им. Това съобщи пред Faktor.bg Олена Коцева, ръководител на „ Мати Украйна “. Тя напомни, че тази самодейност няма никаква историческа връзка с България, тук е привнесена от путинова Русия като пропагндно и хибридно оръжие.
Цинично и непростимо е, когато на 300 км. от България гори мръсна война и избиват почтени, у нас да се организират неонацистки шествия. Призовавам кметовете на София, Варна, Пловдив и Бургас да не разрешат провеждането на това позорно шествие, да възпрат уредниците му. Очакваме неоправдателна реакция и от държавното управление, президентството и политическите сили, които мълчат и с безучастие ще позволен нацисти да маршируват по градовете ни. Вярвам че и посолството на Съединени американски щати и другите дипломатически задачи в София ще осъдят това путинистко шествие. Имаме образеца на други европейски столици, които не позволяват деянията на „ Безсмъртния полк “, а през днешния ден Естония ни даде добър образец като изгони уредника на марша. Нацистките прояви нямат място в страна член на НАТО и Европейски Съюз, безапелационна е Коцева.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР