Математикът проф. Витанов с нова прогноза във фейсбук за развитието

...
Математикът проф. Витанов с нова прогноза във фейсбук за развитието
Коментари Харесай

Витанов: Честито дебели кратуни, делта вариантът на вируса се закрепи в България

Математикът проф. Витанов с нова прогноза във фейсбук за развиването на ковид а у нас.

Кратка информация за оперативната конюнктура за България във връзка с пандемията COVID-19 за 19 юли 2021 година

Днес имам два типа вести. Най-напред - честито на всички дебели кратуни. С вашите героични старания и помощ, делта разновидността на вируса се закрепи в България. Оттук нататък си поемаме бавно по пътя на западна Европа и както си знаем, теорийките ви за косматия българин, дето вирус не го лови и имунизация не му би трябвало, ще изтекат в тоалетната. За четвърти път едната и за първи път - другата.

Хубавата вест е, че делта разновидността има още много да се бори. Тъй, че лятото ще продъллжава да е умерено още известно време. Картата през днешния ден е съвсем зелена, което демонстрира, че ситуацията още е спокойна. Пак ще погледнем точката на шарана и отново ще го изтървем.

Базовото репродуктивно число през днешния ден е 1.029. Забелязахте ли нещо? Над 1 е. Тази седмица се чака да падне под 1, само че взаимните старания на делта разновидността на вируса и подпомагащите го дебели кратуни дават резултат, както виждате. Ще създадем опит да паднем под 7500 дейни случая, само че придвижването надолу към 7 000 към този момент ще е мъчно.

Индикаторите за промяна на тренда към момента имат ниски стойности. Тоест, който е на отмора, ще си я изкара без проблеми. Започват стойностите обаче бавно да порастват на всички места в страната. Има много да понарастнат обаче, преди да удрям паника.

Тъй, че карайте се умерено работата и си почивайте умерено. В София и по морето ситуацията е спокойна. Ако има нещо, ще алармирам.

Това е към този момент. Лека работа, приятна отмора и дано вируса да ви заобикаля.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР