Математикът проф. Николай Витанов публикува във Фейсбук информация за оперативната

...
Математикът проф. Николай Витанов публикува във Фейсбук информация за оперативната
Коментари Харесай

Проф. Витанов алармира: Вторичният пик на COVID-19 вече се заформя! Ситуацията в София и Пловдив бавно се влошава

Математикът проф. Николай Витанов разгласява във Facebook информация за оперативната конюнктура за България във връзка с пандемията COVID-19 за 04 октомври 2021 година. По думите му седмицата ще бъде решаваща за това, накъде ще тръгне вълната. " Числата, които излизат от компютрите, не ме вършат оптимист. Отдавна предсказаният ви второстепенен пик се заформя ", написа той.

Ето какво още проучва математикът:

" Тази информация е за хората, които желаят да знаят какво чакам, че ще се случи с пандeмията в околните дни. Информацията е такава, каквато излиза от компютрите. Добро или неприятно, това излиза, това ви пиша. Развитието е съгласно упованията. Следват картите за през днешния ден.

Най-напред картата според проекта на Министерството на здравеопазването. Писах, че се чака появяването на области на равнище 4. Първата към този момент я коментирахме - Габрово. След това пристигна Перник, а в края на предходната седмица - Видин и Монтана. Гледаме картата през днешния ден - тя е планирана за сряда. Виждаме, че Видин и Монтана са се върнали на равнище 3. Но това е официално, тъй като тези карти се вършат по записаните случаи, а в събота и неделя, тези случаи са по-малко. Реално видяно, Видин и Монтана са си на равнище 4. Другото забавно, което виждате, е че Кърджали е на равнище 1 - позеленя.

Отдавна пиша, че кърджалийци ще си живеят релативно умерено. Е, обрисува ви се още една спокойна седмица там. Ако внимавате, ще поседите в зелената зона. Като има положителни вести, дано да ги кажем.

Областите с дифузно разпространяване на болестта съгласно формалните данни паднаха от 21 на 12. Това е съгласно формалните данни. Ако би трябвало да се съпоставя с нещо, то е с броя области с дифузно разпространяване преди седмица - тогава бяха 9. Значи, действително имаме утежняване на ситуацията. И по този начин и тази седмица няма да е лека. Писах към този момент, че тя ще бъде решаваща за това, накъде ще тръгне вълната. Числата, които излизат от компютрите, не ме вършат оптимист. Отдавна предсказаният ви второстепенен пик се заформя.

На прогнозната карта за 14-дневната заболеваемост няма особени промени. Кърджали си е в оранжево. В София-град и в Пловдив ситуацията постепенно се утежнява, а в Кърджали - постепенно се усъвършенства.

На нашата карта на риска София-град и Пловдив още не са във виолетовата зона. Това крепи ситуацията към този момент, само че надали ще я крепи още дълго. За който не схваща от подмятания, това " надали ще я крепи още дълго " е мно-о-о-ого пълен намек. Базовото репродуктивно число през днешния ден е 1.053. Стойността не е висока - обсегът на болестта се чака да продължи да се уголемява, само че постепенно. Здравната система се натоварва последователно и към този момент се оправя ", приключва Витанов.





Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР