Математикът проф. Николай Витанов публикува прогноза за развитието на вълната

...
Математикът проф. Николай Витанов публикува прогноза за развитието на вълната
Коментари Харесай

Витанов с COVID прогноза: Очакват се нови рекорди, но апокалипсисът се отлага

Математикът проф. Николай Витанов разгласява прогноза за развиването на вълната на COVID-19 и в частност новия вид Омикрон . „ Обстановката се развива съгласно упованията. А те както знаете са: нахлуване на Омикрон към нови върхове в броя на записаните случаи дневно, само че Апокалипсисът се отсрочва “.

Математикът припомня прогнозата си, че Омикрон ще има потребност да се бор и 3-4 седмици да стане доминантен . „ Ако помните, моята система за ранно предизвестие го засече на 23-ти декември предходната година. Оттогава минаха 3 седмици. Последните данни са, че броят проби с Омикрон е 40% “, пресмята Витанов. И добавя „ Омикронът се бори за доминация . Започва четвъртата седмица, в която той ще я реализира “.

Базовото репродуктивно число през днешния ден е 1.14. Над 1 е, обсегът на болестта се уголемява, само че е под 1.3, няма експоненциално уголемение, пресмята още професорът. „ То се вижда и от броя случаи - няма внезапен скок. Но това е, което и чаках “.

Витанов разяснява и данните за смъртността . „ Тя е в границите на предстоящото. Омикронът още не се е развихрил. Делта разновидността още го има, а той е много гибелен . По прогнозите пиша 75 - 85 дневно приблизително за идващите дни до пенеделник. Вторник – повече “, написа той.

Относно данните в картите за заболеваемостта , Витанов разяснява: „ По остарелия проект трябваше да сме в цялостен локдаун . Не сме. Малко смешка нали може - че кажете едно благодаря, де. Не сте нито като във Франция, нито като в Гърция “.

И още: „ Имаме си дифузно разпространяване на вируса във всички области без Кърджали , където дифузното разпространяване ту припламва, ту угасва. Практически можем да кажем, че е налично в цялата страна дифузното разпространяване и това е, което ни чака да края на месеца “, пресмята математикът.

Проф. Витанов заключва: „ Пазете се, бъдете здрави , не се разболявайте, не стигайте до болница. Тогава няма да има и цялостен локдаун. Повярвайте ми, с разум и разсъдък в случай че действаме, може да ни се размине. Каквото си го създадем, такова ще е “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР