Математикът проф. Николай Витанов направи анализ на разпространението на коронавируса,

...
Математикът проф. Николай Витанов направи анализ на разпространението на коронавируса,
Коментари Харесай

Проф. Витанов с дълго чакана прогноза: Катастрофира ли Омикрон

Математикът проф. Николай Витанов направи разбор на разпространяването на ковид, състоящ се от 7 точки.

Той прави оптимистични изводи, че " катастраофата на Омикрон " и нас се задълбочава. Ето какво написа някогашният математик на Националния действен щаб в профила си във фейсбук:

Кратка информация за оперативната конюнктура за пандемията за 18 февруари 2022

Днес оставям юрдечетата да си работят под мотото " Крякам, затова живея " и се отправям към по-сериозни тематики.

Състоянието на нещата е следното

1. Сценарият " Хари Селдън " работи и страната бавно излиза от вълната. Базовото репродуктивно число през днешния ден е 0.88.

Не единствено, че няма суперпожар, само че и злополуката на Омикрона се задълбочава. Броят нови случаи дневно си пада. Както бе планувано. Регионите започнаха да излизат от алената зона. Както бе планувано. " Хари Селдън " е постоянен и работи. Към края на другата седмица той ще изкара страната и от спиралата на високата смъртност. Огромната Омикрон вълна - спряна в България. Както бе планувано.

2. Основни характерности на сюжета " Хари Селдън " (известни ви от доста отдавна)- заложената траектория на обществената система е да няма суперпожар, да няма претъпкани лечебни заведения, да няма цялостен локдаун. Дали системата върви по тази траетория, виждате сами с очите си.

3. Пречупване на тренда на напредък на записаните нови случаи дневно - пречупен в планувания период. Базовото репродуктивно число през днешния ден е 0.88. Обхвата на болестта се свива измежду зима. " Хари Селдън " работи сполучливо.

4. Състоянието на нещата в лечебните заведения - системата върви по заложената траектория: няма претъпкани лечебни заведения. " Хари Селдън " работи. Трендът на повишаване на заетостта на леглата - пречупен измежду зима. Очаква се спадът да продължи. При тази вълна нямаше претъпкани лечебни заведения.

5. Тоталният локдаун. Зададена траектория на обществената система: да мине през вълната без налагане на цялостен локдаун. Системата се движи по заложената траектория.

" Хари Селдън " работи. Трендовете се пречупват съгласно прогнозите. Виждате, че ограниченията бавно се анулират.

Регионите започнаха един по един да излизат отчервената зона. Въпрос от викторинката на Витанов: Кой район ще е идващият, който ще излезе от алената зона. И то до края на седмицата. При тази вълна ограниченията се постановат и отстраняват с математическа акуратност. Буквално. Дръжте " Хари Селдън " постоянен. Той ще ви избави от Омикрон вълната.

6. Смъртността - и тук " Хари Селдън " ще оправи набърканите каши. Системата се движи по предстоящата траектория, дори по-добре. Следва изкривяване на тренда на високата смъртност. Но дотогава има седмица и нещо. Пазете се - не се вкарвайте във кино лентата - " Разболях се от безвредното грипче " и в случай че не се разболеете, вероятността да стигнете до съдбовен край е 0.

Вкарахте се във кино лентата " Умирай доста " посредством ниско равнище на имунизация и високо равнище напук. " Хари Селдън " ще ви извади и от този филм. От вас се желае единствено да го държите постоянен.

Как " Хари Селдън " понижава смъртността. Чрез понижаване на броя на новите случаи чрез точно налагане на неексцесивни ограничения. " Хари Селдън " спря Омикрон цунамито, което наблюдавахте в други страни. С това бе спряно и цунамито от смъртните случаи у нас. Не си давата сметка за това. Да ви припомня. Колко щеше да е смъртността при 1% смъртност от Омикрон, в случай че се беше осъществила прогнозата за 70 000 случая дневно? Колко? А какъв брой е в този момент? В пъти по-малко. Въпреки, че сте във кино лентата " Умирай доста ". Пиша ви отново - " Хари Селдън " ще ви изкара от този филм. Оттам нататък се оправяйте - аргументите за високата смъртност не са от началото на януари, когато бе задействан " Хари Селдън ". Те са доста по-дълбоки и доста по-отдавна.

7. Накрая - системата върви по авансово оповестения ви сюжет " Хари Селдън ". Следователно се оправяме.

Единствената вяра на вируса и на предсказващите второстепенен пик е инатестата част от българския народ да му помогне да възпламени суперпожара. Този сюжет е неустойчив към този момент. Помнете - до момента в който " Хари Селдън " е постоянен, няма да има второстепенен пик. Дръжте го постоянен и натрапникът Омикрон няма да пробие отбраната. И през днешния ден да му кажем

What`s up doc?

Дните на Омикрона изтичат. Не му помагайте да се изправи. Оставете " Хари Селдън " да пресече до дъно тази вълна.

Това споделят стоманените закони на математическата обществена динамичност.

Желая здраве и триумфи и дано вирусът да ви заобикаля.и
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР