Мастит търговец на луксозни автомобили е безследно изчезнал от средата

...
Мастит търговец на луксозни автомобили е безследно изчезнал от средата
Коментари Харесай

Ексшефът на Камор ауто и автодилър №1 на мутри и футболисти изчезна с 20 милиона евро на клиенти!

Мастит търговец на първокласни коли е безследно липсващ от средата на месец декември. Той се е изпарил с рекордна сума пари - над 20 милиона евро, предплатено прибрани от него от над 150 заможни клиенти. По петите на ползващия се до неотдавна с безупречна известност Илия Кънчев са Министерство на вътрешните работи, спецслужбите и десетки ужилени с пари тузари.

В заплетената престъпна история несъмнено към този момент е едно – автотърговецът Илия не е похитен и премахнат, каквито клюки витаеха до неотдавна в родния ъндърграунд. Най-вероятно той е избягал с внушителната сума и е почнал нов живот някъде надалеч... Безследно изчезналия и търсен от Министерство на вътрешните работи Илия Кънчев е добре познато име измежду клиентите на баровски возила. Той бе дълготраен търговски шеф в " Камор ауто “, формалния представител на БМВ за България, преди да напусне поста си през 2014 година и да сътвори лизинговото си сдружение " Приум “.

" Илия е дилър на първокласни коли от над 15 години и в никакъв случай до момента не е имало издънка с него. Клиентите му не са инцидентни. Това са знакови мутри, футболни звезди, чалга артисти и предприемачи, които са пазарували коли от него от дълго време. Затова и той е съумял да приложи машинация в толкоз огромен размер. Подобна скица не сме виждали в никакъв случай до този миг “, разяснява случая пред " Уикенд “ столичен антимафиот. Според десетки постъпили в Министерство на вътрешните работи тъжби против Илия Кънчев, в интервала юли-декември 2018 година той събрал предплатено милиони евро от свои клиенти, твърдейки ги, че ще им достави на сензитивно занижена цена последни модели мерцедеси, беемвета и джипове. Взел е и капаро за две " Ферари " -та, които щял да докара от разорено арабско семейство.

" Известен контрабандист от Варна изгоря с 250 000 евро за два джипа " Мерцедес “ G класа. Баровецът дал парите още през септември с ангажимента джиповете му да дойдат от Румъния до началото на декември. Това е единствено един от десетките излъгани заможни хора. Сред ужилените са знакови родни мутри и известни спортисти, както и една от най-прочутите фолк певици. Измамени са и две лизингови сдружения, които са платили предплатено крупна сума за десетки коли висок клас “, признава столичен следовател.

Повечето клиенти на автотърговеца Илия, очакващи новите си возила, се усещат, че има нещо неправилно при започване на декември. Тогава чиновник от ДАНС, чийто непосредствен родственик също очаквал нов автомобил повече от месец, се разровил във фирмените сметки на лизинговото му сдружение. Оказало се, че превежданите от клиенти пари за нови возила са били пренасочвани към други сметки в офшорни зони. Задълбочена по-нататъшна инспекция открила и следи от покупко-продажби с криптовалутата биткойн в размер на над 3 милиона евро, правени от мастития столичен автотърговец.

" Първите тъжби за машинация против Илия Кънчев започнаха да постъпват на 5 декември. На идващия ден, 6 декември, имаше още две. След това сигналите напряко заваляха. След няколко тъжби против него пробвахме да го открием, само че по този начин и не успяхме. Оказа се, че той е липсващ зад граница с жена си Мария.

Според данните, с които " Уикенд " разполага, лицето сега се укрива в Индонезия, разяснява в суховат жанр почитан чиновник от Министерство на вътрешните работи. В аферата за 20 милиона евро е забъркано и името на съпроцесник на мафиотския необут Златко Баретата по делото за данъчни измами, което се води в Специализирания съд. Става въпрос за финансистът Кирил Илиев, който също е в неопределеност от 20 декември. По делото на Баретата Илиев е притеглен като обвинен, като съгласно обвиняването счетоводителят е наемал бездомници за шефове на кухи компании, посредством които петролните компании на екскомандоса си икономисали налози за над 5 милиона лв..

41-годишният Кирил Илиев излиза от вкъщи си в София, само че не се прибира, а дни по-късно колата му е открита изоставена в столичния квартал " Изток “. Във возилото са открити и мобилните телефони на Илиев. " Първоначалната ни версия беше, че Кирил може да е похитен или погубен поради делото на Златко Баретата. Оказа се обаче, че Баретата е пострадал от изгубването на финансистът Кирил, защото в съда той поддържа неговата версия – че Златан въобще не е знаел за Данък добавена стойност измамите с горива, вършени във компаниите му. Всъщност към този момент сме наясно, че изгубването на Кирил Илиев е обвързвано с бягството на автотърговеца Илия Кънчев – финансистът по всяка възможност е движил прехвърлянето на милионите в офшорни сметки “, разкрива столичен антимафиот. В службите обаче към момента не могат да бъдат безапелационни каква е ориста на Кирил Илиев – дали той е похитен и премахнат от някой огромен горист клиент на автотърговеца, или е офейкал зад граница, инсценирайки своето отвличане.

Според жилнат от автотърговеца Илия Кънчев клиент, платил му предплатено 60 000 евро за джип " Ауди “ Q8, родни спецченгета са му помогнали да изчезне зад граница. Той е уверен, че измамникът се е употребил с защита, с цел да се изпари по този начин ненадейно. " Илия е платил огромен подкуп, с цел да го измъкнат от България. Странно е, че към момента не са го оповестили за търсене посредством Интерпол. Никъде в медиите не се е прокраднала и думичка за тази грандиозна спекулация. Става въпрос за комплицирана крупна финансова машинация, в която са вложени доста време, средства и в която несъмнено са набъркани и високопоставени ченгета “, уверен е един от десетките излъгани.

" Вдигна се немислим звук за някакъв презрян лъжец – Спас от Кочериново, който ощипал двайсетина другари от Facebook с по 300-500 лв. за неосъществена екскурзия. Даже го арестуваха и май още е в пандиза, както и би трябвало да е. Материалните вреди, породени от него, не надвишават 50 000 лв.. А в същото време човек, направил машинация за 20 милиона евро, се изплъзна хитро и тихо и на никое място не се приказва по този въпрос ", коментира различен отмъкнат от Илия Кънчев мъж.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР