Масовото производство на руската ваксина срещу коронавирус Спутник V започна

...
Масовото производство на руската ваксина срещу коронавирус Спутник V започна
Коментари Харесай

Беларус започва производството на Спутник V

Масовото произвеждане на съветската ваксина против ковид " Спутник V " стартира в Беларус, заяви в четвъртък здравното министерство на страната. Производството в страната бе предоставено на " Белмедпрепарати ". Според управлението, в края на април, след резултатите от контрола на качеството, продуктът се чака да бъде пуснат в приложимост. Обемът на производството в бъдеще ще бъде до 500 000 дози от препарата на месец, споделиха от там , представени от ТАСС.

Беларус стартира имунизация на доброволци с съветската ваксина на 1 октомври 2020 година, като част от изследванията след регистрацията . Беларус стана първата страна след Русия, която публично записва тази ваксина.
 Беларус стартира да имунизира със
Беларус стартира да имунизира със " Спутник V "

Днес дойдоха първите ваксини в Беларус

Масовата имунизация ще стартира в страната през април. Очаква се над 5,5 милиона души да бъдат имунизирани на доброволни начала. Руската федерация също съобщи имунизацията EpiVacCorona на Министерството на здравеопазването на Беларус. През февруари Беларус получи 100 000 дози китайска ваксина Sinopharm.

В същото време, Турция разгласи подготвеност за потребление на имунизацията след извършени проби. " Започнаха първите договаряния за доставка на препарата, - акцентира той в изказване. Началото на токсикологичните проби на съветската ваксина бе сложено на 25 февруари. Анкара чака да получи към 100 милиона повече дози коронавирусни ваксини до края на май. Ваксинирани са над 14 милиона души в Турция.

Ефективността от 91,6% на съветската ваксина бе доказана от публикуването на данни във водещото здравно списание The Lancet. Към днешна дата тя е записана допълнително от 50 страни с общо население от над 1,3 милиарда души.

Руският фонд за директни вложения (РФПИ) разгласи резултатите от допитване на английската социологическа организация YouGov измежду 9 417 интервюирани от 9 страни по отношение на техните желания за ваксини и желана страна във връзка с производството на ваксини. Според изследването 54% ​​от интервюираните, които са избрали страна, на която имат доверие да създава ваксина, считат , откакто са били запитани да изберат 3-те страни, на които имат най-голямо доверие за производството на ваксина.
 Германия прикани Европейска комисия да купи
Германия прикани Европейска комисия да купи " Спутник V " на равнище Европейски Съюз

" Поискахме от Комисията " да стартира процедура за придобиване

Германия прикани, разгласи немски представител ". " Поискахме от Комисията " да стартира процедура за придобиване на " Спутник ", сподели представителят пред публицисти на брифинг в Берлин и добави, че " ние виждаме в този момент, че Комисията е в развой на пускане на тази процедура ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР