Масово заселване на германци у нас. Чужденците трескаво изкупуват къщи

...
Масово заселване на германци у нас. Чужденците трескаво изкупуват къщи
Коментари Харесай

Германците луднаха по великотърновско село. Защо?

Масово заселване на германци у нас. Чужденците трескаво изкупуват къщи и цели семейства се придвижват във великотърновското село Масларево. Какви са аргументите?

Немскоговорящите се появяват малко преди Коледа, а оставането им в селото провокира интерес.

Местните разказват процеса като настъпление на каравани. „ Предполагам спят в караваните и изчакват къща да са освободи “, сподели пред bTV Димитър Петров от селото.

Германците идват със фамилиите си. 40-годишният Георг е един от дребното, които откликват на медийно внимание. У нас е със брачната половинка си и тригодишната им щерка. Признава, че бягат от строгите Ковид ограничения в родината им, само че освен.

„ Това е част от повода, само че не е същинската причина. Германското държавно управление е тръгнало по доста неприятен път. Държавата ни към този момент не е деократична “, счита той.

Засега населяват къща чартърен. За разлика от Ралф, който към този момент се е устроил и учи български.

„ Аз съм имунизиран, аз нямам проблеми и с пътуването, само че пребивавам в боязън в моята страна, тъй като хората се възприемат като рискови между тях, рискови за обществото, и също децата би трябвало да носят маски на всички места - на улиците. Хората се вторачени един в различен, дали носиш маската вярно - тук ли е, тук ли е, вършат ти забележка. Мисля, че в България хората също внимават, само че не по този метод. Това е обмислен риск, който аз одобрявам повече ”, споделя той.

Пустеещите къщи в селото към този момент понижават. Интересът на чужденците към тях през последните години е вдигнал цената на парцелите двойно, даже тройно. „ 44 чужденци живеят. 17 къщи са закупени от тях “, споделя кметът на селото Виолетка Йорданова.

Освен с германците, 395 българи в селото съжителстват още с руснаци, англичани и поляци.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР