Масово тийнейджърите у нас пушат наргиле. Това сочат данните на

...
Масово тийнейджърите у нас пушат наргиле. Това сочат данните на
Коментари Харесай

Масово деца пушат наргиле у нас, патриотите искат забраната му на закрито

Масово младежите у нас пушат наргиле . Това сочат данните на Световната здравна организация (СЗО), които " Обединени патриоти " са приложили като претекстове към импортираните ремонти в Закона за здравето и Закона за протекция на детето.
Става ясно, че България заема второто място измежду общо 42 страни по брой на пушещите по този начин известната водна лула измежду младежите на на 15-годишна възраст. Освен това подрастващите сред 11 и 13 години също протягат ръка към наргилето, като по този индикатор страната ни се подрежда на пето място.
Припомняме, че патриотите отпред с Валери Симеонов са внесли оферти за възбрана на пушенето на закрито на наргилета - без значение дали с тютюн или плодови смеси. Освен това те желаят към съществуващата възбрана за предложение и продажба на алкохол и тютюневи произведения на деца да се прибавят и наргилетата .
Към момента използването им не е ясно регламентирана в българското законодателство, отбелязва още Dnes.bg.
Според създателите на предложенията за промени в нормативната уредба поради ниската здравна просвета доста хора смятат, че пушенето на наргиле с нетютюневи смеси е безвредно, а стилната наклонност измежду младите за групово пушене води до вреди и за пасивните пушачи .
Не излиза наяве какъв пазар ще обиден измененията, защото огромна част от смесите за тютюн, плодове и листа за наргилетата не се наблюдават публично нито като продажби, нито като канали за дистрибуция.
За възбрана на наргилетата за деца се заприказва преди две години. По-рано Здравното министерство организира необятно публично разискване, само че по този начин и не внесе ремонти в закона по тематиката. Мотивите за възбрана на наргилетата в закрити пространства на " Обединени патриоти " са същите като преди.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР