Масово недоволство пламна сред доброволците, които вече втора седмица гасят

...
Масово недоволство пламна сред доброволците, които вече втора седмица гасят
Коментари Харесай

Пожарът в Югово продължава 11-и ден. Доброволци винят дървената мафия и забавяне на хеликоптер

Масово неодобрение пламна измежду доброволците, които към този момент втора седмица гасят гората до село Югово в Община Лъки. Хората недоволстват, че са оставени безусловно сами да се борят с огнената буря в гората над селото, като по този начин изгарят вековни дървета, неповторими за района билки и растителност, и голям брой скотски типове. Доброволците приказват за безучастие, като изкарват версии, че зад него стои така наречен дървена мафия и винят страната за липса на хеликоптер в понеделник, когато огънят е овладял и източния скат на планината.

Версия за дървената мафия

" Пожарът, в случай че мога по този начин да го нарека, тъй като си беше главно тлеещо огнище, главно пушеше и ниско гореше тревите и сухи клони, просто беше оставен да си обкръжава гората и да се разраства. Говорих с пожарникари с невисок сан и ми споделиха, че в сходни обстановки дървената мафия се намесва, с цел да може да се остави да обгори гората и след това дървения материал да се вземе без пари! ", споделя Васил Ганев, който към този момент 12-ти ден се включва непринудено в гасенето, представен от БГНЕС.

" Целият масив тук е изгорен, не повече от 10 % може да бъде избавен ", споделя за БГНЕС пенсионираният водач на хеликоптер Здравко Илчев. Той към този момент 7-ми ден се бори с огъня и е отчаян от неналичието на всякаква помощ.

Ден и половина без хеликоптер
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР