Масово градинарите, без значение дали са любители или професионално се

...
Масово градинарите, без значение дали са любители или професионално се
Коментари Харесай

Ако искате плодородна градина, дръжте тези насекоми близо до растенията

Масово градинарите, без значение дали са фенове или професионално се занимават с това, се стремят към увеличение на реколтата. В множеството случи те си служат с химични препарати, които способстват това. Тук обаче съществува риск от увреждане качеството на плода. В последна сметка никой не желае да сервира на трапезата си пресни плодове и зеленчуци, които са наранени от пестициди и други химични съставки.
Ако желаете да лишите зеленчуците си от вредители, без да се постанова да употребявате никакви химични разтвори, от вас се изисква да държите близо следните няколко типа инсекти. Ето кои са пазителите на вашата градина:
• Калинки
Калинките наподобяват изцяло безобидни и от край време сме привикнали да им се радваме, поради техния отзивчив външен тип. Те са толкоз миловидни и пъстри, че можем с часове да стоим и да ги следим. Тези крилати инсекти способстват и за запазване на плодовете и зеленчуците в градината. Не си даваме сметка, само че калинките са способни да унищожат близо 150 листни въшки в границите на един ден. И тук става въпрос единствено за едно насекомо.

• Мухи
Колкото досадни, толкоз потребни са и мухите. Знаете ли, че измежду обичаните им храни са точно въшките и гъсениците. За да ги привлечете в своята градина и да ги отпъдите от трапезата си, най-добре побързайте и засадете лавандула, копър, вратига. Това са все растения, които ще работят като притегателна мощ за насекомите и ще способстват запазване на градината ви.
• Щипалки
Щипалките са като нож с две остриета. В някои случаи са потребни, а в други нездравословни. Ако отглеждате картофи, слънчоглед, ягоди или царевица, най-добре не ги избирайте като пазачи. В случаи, че не сте се спрели на тези растения, можете напълно умерено да им се доверите и изрично няма да ви разочароват.
 10 метода да се отървем вечно от мравки, хлебарки, бълхи и всевъзможни гадинки 10 метода да се отървем вечно от мравки, хлебарки, бълхи и всевъзможни гадинки
Не е прелестно, когато у дома пълзят всякакви буболечки. Няма значение дали живеем в къща или в апартамент. Винаги нещо може да се промъкне и...
Те са привикнали да се хранят с инсекти и гнили плодове. Способни са да унищожат вредители и да опазят растенията здрави.

• Пчели
Знаете, че наличието на пчелите на планетата е доста значимо. Благодарение на тях хората можем да се любуваме на вкусовите качества и изгодите от меда – артикул, който няма аналог. В света им хиляди типове пчели, само че единствено 11 са медоносните. Именно на тях можем да отдадем респект, тъй като освен, че ни подаряват с привилегията да вкусим от тяхното произвеждане, само че и опазват растенията от вредители.
Това са измежду най-известните инсекти, които са склонни да опазят от вредители вашите плодове и зеленчуци. Ако желаете това да се случи, дръжте ги покрай растенията си!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР