Масовият колоездачен преход Дунав Ултра: Следвай реката 2020 стартира на

...
Масовият колоездачен преход Дунав Ултра: Следвай реката 2020 стартира на
Коментари Харесай

Стартира масовият колоездачен преход Дунав Ултра: Следвай реката 2020

Масовият колоездачен преход " Дунав Ултра: Следвай реката 2020 " започва на 1 септември. На 31 август във Видин се събират над 100 участника - колоездачи и подкрепящи екипи от България и Румъния, с цел да изминат най-дългия туристически веломаршрут в България - 730-километровия Дунав Ултра. Сред тях е и 72-годишен ветеран-колоездач от Варна.

Началото на прехода ще бъде обещано на 1 септември във Видин. Всички участници ще се придвижват по маршрута с самостоятелен проект и за свободно определен интервал от време, като задачата е постигане на крайната точка - село Дуранкулак, обл. Шабла.

Всички колоездачи получават авансово така наречен " Дунав Ултра - Кутия за премеждие ". При записването си те имат опция да се записват в три категории - самостоятелно, екип от 2-ма или 4-ма колоездачи.

Всеки самостоятелен участник или екип може да планувана и съобщи продължителността на прехода - до 48 часа, до 3 дни, до 5 дни, до 7 дни и повече от 7 дни. 72-годишният деец Петър Димитров от Варна ще изминава всеки ден по над 100 километра, с цел да се вмести в 7-дневния график.

" Дунав Ултра: Следвай реката 2020 " е седмо подред издание и промо-събитие, чиято идея е да разпространява най-дългия туристически веломаршрут в страната Дунав Ултра, дружно с над 100 обитаеми места, през/покрай които минава той.

Очаква се Турът да премине при огромен интерес както за колоездачите, по този начин и за локалните поданици. Специалните места, които ще посетят колоездачите са: крепостта " Баба Вида " във Видин, бирената фабрика в Лом, площад " Дико Илиев " в Оряхово, античния град Улпия Ескус в с. Гиген, чешмата " Елия " в Никопол, крепостта " Димум " в Белене, римския легионен лагер Нове в Свищов, паметникът на Филип Тотю в Две могили, фонтанът " Момчето с хидрата " в Русе, архитектурният резерват " Рибарска махала " в Тутракан, археологическия комплекс " Дуросторум-Дръстър " в Силистра и крайната точка на маршрута - с. Дуранкулак на черноморския бряг.

Наскоро основателят на " Дунав Ултра " Борис Бегъмов разгласи, че задачата на екипа, който работи по създаването на концепцията е до 3 години веломаршрутът " Дунав Ултра " да се трансформира в най-популярен туристически веломаршрут на Балканите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР