Масови проверки за цените в заведенията по морето. Комисията за

...
Масови проверки за цените в заведенията по морето. Комисията за
Коментари Харесай

След 500 лв. за три пържоли във Варна: Какво месо е ял мъжът в заведението?

Масови инспекции за цените в заведенията по морето. Комисията за отбрана на потребителите с акция след сигналите за шокиращо високи сметки. Сред тях е и казусът на мъж, който заплати близо 500 лв. за три пържоли в заведение във Варна.

bTV направи лична инспекция за повишаването в заведенията в курортите на север и на юг. 

Видеоклип от случката е оповестен в обществените мрежи

Резултатът от инспекцията демонстрира от 10% нарастване до три пъти по-скъпи питиета и храни спрямо предходната година. По тематиката работиха Елеонора Дъбова и Йордан Фотев. 

Морската отмора на семейство Христови от Ботевград е едвам три дни. Причината - високите цени. Само за плаж дават по 30 лева дневно – два шезлонга за по 10 лева и чадър, също за 10 лева
За да спестят, купуват закуски и вечерят у дома.

Снимка: bTV


„ Тук цените са двойни. Кафето от автомата е левче, тук е три лв.. Закуски заран си купуваме, подготвени има. По-евтино е, несъмнено. Вечер има бързи обеди, които вършат подготвени “, споделя Румяна Христова.

„ Бях просто учуден от цената ", добавя Стоянов

Според други почиващи обаче цените са търпими.

„ Малко по-скъпо е да, само че е разумно по-късно, което се случва. Даже чадърите ми се виждат евтини, бяхме и на друго място там беше по-скъпо “, споделя Румяна Драганова.

Снимка: bTV

От множеството от крайбрежните заведения в Равда споделят, че разчитат на оборот, а не на високи цени.

„ Порция цаца 200 грама при нас е 8,90 лева Правим обедно меню, пилешката чорба ни е 6 лв., рибената ни чорба е с 8 типа риба, миди и скариди и е към 8,90 лева За самичък човек може би за първо, второ и десерт - към 20 лв. за човек “, показва Силвия Кунчева.

Във Facebook обаче консуматор разгласява видео по какъв начин събира пари, с цел да заплати сметка от 649 лв., в която 490 лева костват пържолите. Въпреки опитите ни не успяхме да се свържем с мъжа от видеото.

Национален статистически институт регистрира през днешния ден, че и този месец инфрацията у нас се забавя

От ресторанта, в който се развива действието, обясниха, че употребяваното месо е едно от най-качествените.

„ Не е просто вратна пържола, а е американски уей сей прайм рибай стек, който е с много огромна мраморност, по отношение на усета и качеството, който схваща от самото месо. В целия свят се знае, че е един  от най-хубавите стекове в света “, споделя Левент Фахри, управител на верига заведения за хранене.

В менюто е посочено, че цената от 35 лв. е за 100 грама. А компанията е консумирала три стека с общо тегло 1,4 кг.

Снимка: bTV

„ Въпросният клиент може да се похвали с това, че е ял едно извънредно качествено месо на може би една от най-хубавите цени, тъй като в Европа тази порция може би щеше да му излезе 600-700 евро и нагоре “, сподели Марин Сотиров, заместник-председател на Сдружение на заведенията в България.

Най-голямо е нарастването на цените при заведенията за хранене и хотелите

Заради този случай обаче и други сигнали на жители за високи сметки инспекторите на Комисията за отбрана на потребителите стартират инспекции. Акцията в цените за заведенията за хранене стартира от на следващия ден.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР