Масова стрелба траела 3 минути, а на службите отнемало минимум

...
Масова стрелба траела 3 минути, а на службите отнемало минимум
Коментари Харесай

Срещу стрелбите в училищата: Тръмп иска да въоръжи учителите!?

Масова пукотевица траела 3 минути, а на службите отнемало най-малко 5 да стигнат до мястото

Доналд Тръмп съобщи, че ще обмисли предлагането да бъдат въоръжени учителите в опит да се предотвратят всеобщите стрелби, предава Guardian, представен от Dnes.bg.

Американският президент се срещна с възпитаници, претърпели стрелбата в гимназия " Марджъри Стоунман Дъглас " в Белия дом. Пред тях той съобщи, че щом сходна мярка е дала резултат и водачите на самолети могат да носят оръжие, то мярката ще има триумф и в учебните заведения.

" Работи единствено в случай че имаме доста движимости в потреблението на оръжия хора, от които имаме доста ", сподели Тръмп по време на прочувствената среща, която беше предавана по националните малките екрани.

Споменавайки Арън Фейс, футболният треньор, който с цената на живота си е защитил учениците си по време на стрелбата в гимназията в Паркланд, Флорида, президентът продължи: " Ако треньорът имаше оръжие в шкафа си, когато се затича към този мъж... Този треньор беше доста самоуверен, избави доста животи, допускам ".

" Но в случай че той имаше оръжие нямаше да би трябвало да бяга, щеше да го простреля и това щеше да е края. Това явно би било (приложимо) единствено за хора, които са доста умели в потреблението на револвер ", уточни Тръмп.

Президентът счита, че носенето на прикрито оръжие ще бъде потребно. Посочи още, че в случай че мярката стане действителност – учителите ще минават образование за боравене с оръжие.

" Зона, свободна от оръжие е като покана за фанатика: " Нека да влезем и нападнем, тъй като патроните няма да се върнат към нас ", изясни Тръмп.

Той добави, че офанзивите не престават към 3 минути, а на незабавните екипи лишава от 5 до 8 минути да стигнат до мястото на стрелбата.

" Ако има преподавател, умеещ да борави с оръжие, това доста бързо може да завърши ", настоя US президентът.

Учениците в стаята обаче не бяха доста въодушевени от предложенията на президента. Въпреки това той ги увери, че държавното управление схваща и двете гледни точки на въпроса и предлагането ще бъде дискутирано съществено.

След стрелбата в Паркланд стана ясно, че на територията на учебното заведение е имало въоръжен охранител, само че той не е имал опция да стреля по Николас Круз.

През май 2016 година по време на предизборната си акция Тръмп разгласява в Twitter: Уродливата Хилари (Клинтън) сподели, че желая да вкарам оръжия в класните стаи. Грешка! " А в този момент?

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР