Маските с този корен може да придаде на лицето естествен

...
Маските с този корен може да придаде на лицето естествен
Коментари Харесай

Маски с куркума- какви са ползите

Маските с този корен може да придаде на лицето натурален искра и да забави процесите на стареене.

Едно от естествените средства, което набира известност в козметологията, е потреблението на куркума за грижа за кожата. Въпреки че този хилядолетен корен постоянно се употребява поради изгодите си при разнообразни здравословни положения, от ден на ден и повече изследвания приписват преимуществата му, когато става въпрос за поддържане на кожата сияйна, даже за лекуване на болести като псориазис.

Всичко това е с помощта на главното му съединяване, известно като куркумин, с мощни антиоксидантни, антибактериални и противовъзпалителни резултати. Следователно употребите на куркума в тъканите са за битка с акнето, изсветляване на петна, попречване на стареенето и даже помощ при епилация.

Маски с куркума- изгоди за кожата

Куркумата, чието научно название е Curcuma Longa, е растение от азиатски генезис, което се употребява от епохи в готвенето, козметиката и медицината. Смята се за суперхрана заради множеството си дейни съединения, в това число жълтия полифенолен пигмент, прочут като куркумин, на който се приписват разнообразни изгоди за здравето.

Най-важните са неговите антиоксидантни, противовъзпалителни, антинеопластични, антипролиферативни и антимикробни свойства. Куркуминът също се трансформира в съдружник в грижата за кожата, като се употребява в разнообразни домашни препарати, артикули за хубост и даже под формата на добавки за лекуване на разнообразни кожни болести.

Бори се с акнето

Акнето е възпалително кожно заболяване, което може да се генерира от растежа на бактерии върху кожата. Поради своите антимикробни и противовъзпалителни свойства, куркумата е натурален вид за лекуване на акне вулгарис.

В този смисъл куркумата понижава пролиферацията на бактериите, които я предизвикват, обезвъздушава засегнатите елементи и предотвратява образуването на масло в мастните жлези.

Дори куркумата също оказва помощ за белезите, оставени от акне. Обикновено се комбинира с други съставки за възстановяване на този резултат, като мед, сандалово дърво, гръцко кисело мляко и алое вера, наред с други.

Маски с куркума- забавя стареенето на кожата

Възрастта, замърсяването на околната среда и излагането на слънце са главните аргументи за стареенето на кожата. Това увреждане, породено от свободните радикали, генерира страховитите признаци на стареене на лицето, като появяването на бръчки, инертност, фини линии и петна.

Благодарение на антиоксидантното си деяние, куркуминът защищава кожата от оксидативен стрес. По този метод той предотвратява и лекува тези признаци на стареене. Това фенолно съединяване също предизвиква производството на колаген и укрепва еластичността на кожата.

Маските с курукума изсветляват кожата

Кремовете за изсветляване на кожата съдържат субстанции, които оказват помощ за понижаване на кожните петна. Някои от тези субстанции могат да бъдат открити естествено и в куркумата.

Друг метод, по който куркумата се грижи за кожата, е посредством инхибиране на производството на меланин. По този метод предотвратява образуването на тъмни петна, породени от излагане на слънце, кожни болести или хормонални промени. Прилагането на артикули с куркума също може да изсветли към този момент появили се петна.

Помага на кожата да се възвърне и й придава натурален искра

Едно от преимуществата на куркумата върху кожата е, че тя благоприятства естественото възобновяване на нейния искра. Благодарение на своите противовъзпалителни, антиоксидантни и изсветляващи резултати, спомага за възстановяване на външния тип. Освен това усъвършенства микроциркулацията посредством понижаване на оксидативния стрес, което безспорно благоприятства нейната гладкост и искра.

Намалява тъмните кръгове под очите

Прилагането на куркума върху кожата на лицето може да усъвършенства външния тип на тъмните кръгове под очите. Той прави това, като изсветлява кожата в региона и предизвиква микроциркулацията на кръвта в тази област. Следователно, понижава тъмните кръгове, които се образуват към очите, които нормално са породени от отмалялост, неприятен сън или стрес.

Но защото това е една от най-чувствителните зони на лицето, би трябвало да се ползва с нараснало внимание. Ключът е да търсите специфични артикули за околоочния силует, които съдържат куркумин като дейна съставна част.

Начини за потребление на куркума за грижа за кожата

За да подобрите външния тип на кожата благодарение на куркума, има добавки, препарати и козметични артикули, които идват подготвени за консумация или приложимост. Освен това има разнообразни домашни медикаменти, които можете да приготвите, като добавите други естествени съставки, с цел да подобрите резултата му.

Нека да забележим какви са другите способи за потребление на куркума за грижа за кожата:

  • Консумирайте го на таблетки или капсули.
  • Нанесете го непосредствено върху кожата, на прахуляк или дребни лентички.
  • Локално потребление на етерично масло от куркума. Можете да добавите няколко капки към овлажнителя.
  • Добавяне към готварски предписания.
  • Прилагането на тази съставна част под формата на маска. Можете да го извършите с прахообразния дестилат, като добавите разнообразни съставки (кокосово масло, мента или мед).
  • Под формата на чай. Добавете 2 супени лъжици смляна куркума в 3 или 4 чаши преварена вода и оставете да се накисва.
  • Нанесете гел или паста от куркума върху кожата с алое вера, масло от куркума и арганово масло.

Инфо: https://steptohealth.com/

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР