Маскирани мъже изляха бира върху бурката ми, каза живееща във

...
Маскирани мъже изляха бира върху бурката ми, каза живееща във
Коментари Харесай

Мюсюлманка на Острова: Заляха ми бурката с бира

Маскирани мъже изляха бира върху бурката ми, сподели живееща във Англия пред Би Би Си.

Според тийнейджърката тя е станала обект на ксенофобска офанзива преди няколко дни единствено поради изповядваната от нея вяра. "Аз се отървах леко. Една моя другарка бе грубо пребита и влачена по улицата ",посочи 18-годишното момиче, чието име не е упоменато. "Някои си мислят, че ние единствено вървим по улиците и избиваме неверниците, и поради няколко черни овце хвърлят цялата виновност върху всички нас ", добави тя.

Според информация на вътрешното министерство на Обединеното кралство през второто тримесечие на 2017 година фрапантно се е нараснал броят на нападенията против мюсюлмани. Полицията на Острова свърза офанзивите против изповядващите исляма с офанзивите от 4 юни и 22 март в Лондон и от 22 май в Манчестър, при които починаха към 30 души. Отговорността за атентатите пое "Ислямска страна " (ИД).

Публикуването на данните идва на фона на станалия нощес атентат против излизащи от джамия богомолци в Лондон. Мъж с неразкрита идентичност се вряза с бус в хора и умъртви минимум един човек, а още като най-малко осем бяха ранени. Очевидци показват, че той е викал: Искам да убия всички мюсюлмани.

Британският министър председател Тереза Мей Тереза Мей - английски политик Тереза Мей (по татко Брейзър) е родена на... към профила в понеделник следобяд българско време за следващ път осъди офанзивата. "Ние би трябвало да се борим с екстремизма без значение дали от неговия тип ", уточни тя и дефинира офанзивата против мюсюлманите като непоносим акт.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР